Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


23.10.2015

Herkkuruuat kotiovelle kaasun voimin

Helsinkiläinen Epic Foods toimittaa herkkuruuat kotiovelle kaasuautoilla.

Pääkaupunkiseudun kaduilla näkee yhä enemmän kaasulla kulkevia ajoneuvoja helsinkiläisen Epic Foodsin otettua käyttöönsä kaasuautot ruuan kotiinkuljetuksessa. Yrityksen Meal.fi-palvelun kautta on mahdollista tilata ravintolatason ruokaa suoraan kotiovelle ilman toimitusmaksuja. Kymmenen kuukautta sitten perustetun ja nopeasti kasvavan start upin toimitusjohtaja Martti Paatela kehuu autojen ekologisuutta ja kustannustehokkuutta.

”Pyrimme kuljettamaan ruuat mahdollisimman nopeasti ja edullisesti asiakkaille, unohtamatta tietenkään ekologisuutta. Vertailimme laajasti erilaisia ekologisia kuljetusmahdollisuuksia ja päädyimme lopulta kaasuautoihin. Tällä hetkellä meillä on viisi leasing-autoa, ja tilausmäärän kasvaessa tarvitsemme tietenkin lisää autoja palvelemaan uusia postinumeroita”, Paatela kertoo.

Yritys käyttää Škodan kaasulla kulkevia Citigo G-Tec -kaasuautoja, joista jokaisella kuljetetaan ruokaa yhteen postinumeroon kerrallaan. Tällä pyritään optimoimaan kuljetusten reittejä, jotta turhia ajokilometrejä ei pääse syntymään. Lisäksi yritys on sitoutunut käyttämään autoissaan vain biokaasua. Paatelan mukaan nämä valinnat vastaavat hyvin yrityksen arvoja.

”Pyrimme toiminnassamme painottamaan ympäristöystävällisyyttä. Tarkoituksenamme on tarjota online-ravintolapalvelu, jonka käytöstä ei koidu ympäristölle ylimääräistä harmia. Biokaasun avulla pääsemme lähemmäs tätä tavoitetta”, Paatela sanoo.

Lue artikkeli kokonaan Vihreäkaista.fi