Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


02.02.2015

Huoltovarmuuskeskus päivittänyt kaasun toimitusvarmuussuunnitelmat

Huoltovarmuuskeskus on laatinut EU:n kaasun toimitusvarmuusasetuksen mukaiset suunnitelmat maakaasun toimitusvarmuuden riskien ennaltaehkäisemisestä ja toimista toimitushäiriötilanteissa.
 
Maakaasun toimitusvarmuus Suomessa on ollut hyvä. Haastavin tilanne olisi, jos kaasunhankinta Venäjältä Suomeen keskeytyisi kokonaan pitemmäksi aikaa. Tällöin suojatuille kaasuasiakkaille, kuten kotitalousasiakkaille, toimitettaisiin ilma-propaaniseosta ja verkkoon syötettyä biokaasua.
 
Maakaasun kulutuksesta suurin osa on korvattavissa vaihtoehtoisilla energiamuodoilla. Tuontiin perustuvan energian saantihäiriön varalta ja kansainvälisten sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi Suomessa pidetään keskimäärin viiden kuukauden normaalikulutusta vastaavat tuontipolttoainevarastot. Määrä ei sisällä teollisuuden maakaasun kulutusta. Maakaasun osalta varastot muodostuvat yritysten velvoitevarastoista ja valtion varmuusvarastoista.
 
Julkaisu kokonaisuudessaan Huoltovarmuuskeskuksen sivuilla:
http://huoltovarmuus.fi/static/pdf/794.pdf