Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


02.03.2015

Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailun jännitys tihenee – viiden kärki selvillä

Gasumin Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailussa on ensimmäisen työpajan jälkeen valittu kymmenestä joukkueesta viisi jatkoon. Kilpailun arviointiraati valitsi jatkoon pääsevät joukkueet ensimmäisessä työpajassa kuultujen esitysten perusteella. Ideoita kehitellään kevään mittaan yhdessä arviointiraadin kanssa kohti kesäkuun palkitsemistilaisuutta, jossa voittaja kuittaa jopa 100 000 euroa.

Gasumin toista kertaa järjestämä Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailu on edennyt ensimmäisen työpajan jälkeen kohti kesäkuun loppuhuipentumaa. Kilpailun kahdeksanhenkinen raati kuuli kärkikymmenikköön valittujen joukkueiden ideoita työpajassa 12. helmikuuta ja valitsi viisi joukkuetta jatkoon.

Jatkoon pääsivät seuraavat joukkueet ja ideat:

• BIOBOX: Biometaania kustannustehokkaasti liikennekäyttöön
• Innovaatiotoimisto IDEA@: Gasum Bi-fuel asennusverkosto (lean partnermodel)
• LeaseGas: ”Kaasuliittymä” kaasuautoilun aloittamiseen
• ProGas: Kaasukonversio helpoksi
• Weegas: Kaasuautojen yhteiskäyttöä yrityksille ja yhteisöille

Jatkoon valitut joukkueet kehittävät ideoita eteenpäin annettujen parannusehdotusten perusteella. Seuraavassa työpajassa 15. huhtikuuta joukkueet pääsevät esittelemään paranneltuja liiketoimintasuunnitelmia arviointiraadille.

Kilpailun painopiste on projekteissa ja hankkeissa, jotka voidaan käynnistää nopealla aikataululla yritysvetoisesti tai perustamalla uusia startupeja. Hyvän ilman lintu -voittaja tai -voittajat julkistetaan 9. kesäkuuta. Palkintosumma on jopa 100 000 euroa, ja se voidaan jakaa 1–3 joukkueelle. Pääpalkinto on vähintään 50 000 euroa.

Lisätietoja:

Sari Siitonen, Gasum, johtaja, strategia ja yhteiskuntasuhteet puh. 020 44 78 606, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Olga Väisänen, Gasum, johtaja, viestintä, markkinointi ja yritysvastuu puh. 020 44 78 628, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi