Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


04.02.2015

Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailu etenee – kymmenen kärki valittu

Gasumin Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailu keräsi 130 ideaa luonnonkaasun liikennekäytön lisäämiseksi. Kilpailun arviointiraati on suorittanut esikarsinnan ja jatkoon on nyt valittu kymmenen joukkuetta. Ideoita kehitellään kevään mittaan yhdessä arviointiraadin  kanssa kohti kesäkuun palkitsemistilaisuutta, jossa voittaja kuittaa jopa 100 000 euroa.

Gasumin toista kertaa järjestämä Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailu on edennyt semifinaalivaiheeseen. Kilpailun kahdeksanhenkinen raati tutustui tammikuun aikana 130 kilpailuun ilmoitettuun ideaan, ja valitsi joukosta kymmenen kärjen. Haussa oli ehdotuksia luonnonkaasun liikennekäytön edistämiseksi ja lisäämiseksi.

”Kilpailuun tulleiden ideoiden taso oli korkea. Erityisen paljon hyviä ideoita tuli kaasun tankkausasemaverkoston kehittämiseen, autojen kaasumuunnoksiin ja erilaisiin palvelu- ja rahoituskonsepteihin liittyen. Raati kävi vilkasta keskustelua ideoista ja kymmenen parhaan idean valitseminen oli todella vaikeaa - monta hyvää ideaa jouduttiin jättämään kärkikymmenikön ulkopuolelle. Olimme kuitenkin päätöksessämme yksimielisiä,” raadin puheenjohtaja ja Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtaja Juha Rantanen sanoo.

Jatkoon pääsivät seuraavat joukkueet ja ideat:

• BIOBOX: Biometaania kustannustehokkaasti liikennekäyttöön
• DriveGreen: Biokaasuautojen vuokrauspalvelu
• Fast CNG: Siirrettävä kaasutankkausasema
• Innovaatiotoimisto IDEA@: Gasum Bi-fuel asennusverkosto (lean partnermodel)
• LeaseGas: ”Kaasuliittymä” kaasuautoilun aloittamiseen
• Nesteytettyä kaasua tankkiin: Kokonaispalveluratkaisu LNG:n ja LBG:n käyttöönotolle raskaassa kalustossa
• ProGas: Kaasukonversio helpoksi
• StopOil: Adaptiivinen biokaasun tankkausverkko
• Systeos: Skaalautuva luonnonkaasun tankkausasema
• Weegas: Kaasuautojen yhteiskäyttöä yrityksille ja yhteisöille

Kilpailun painopiste on projekteissa ja hankkeissa, jotka voidaan käynnistää nopealla aikataululla yritysvetoisesti tai perustamalla uusia startupeja. Seuraavassa vaiheessa jatkoon valitut joukkueet kehittävät ideoita eteenpäin yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Raati valitsee kilpailun lopulliset viisi finalistia helmikuun loppuun mennessä.

Hyvän ilman lintu -voittaja tai -voittajat julkistetaan 9. kesäkuuta. Palkintosumma on jopa 100 000 euroa, ja se voidaan jakaa 1–3 joukkueelle. Pääpalkinto on vähintään 50 000 euroa.

Lisätietoja:

Sari Siitonen, Gasum, johtaja, strategia ja yhteiskuntasuhteet puh. 020 44 78 606, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Olga Väisänen, Gasum, johtaja, viestintä, markkinointi ja yritysvastuu puh. 020 44 78 628, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi