Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


14.01.2015

Inspired in Finland kutsuu opiskelijat ideakilpailuun

Savonlinnan Oopperajuhlat kokoaa liike-elämän huiput ja opiskelijat vuorovaikutukseen

Gasum on mukana Inspired in Finland -yhteistyöhankkeessa muiden eturivin suomalaisten yritysten kanssa. Inspired in Finlandin nelivuotinen yhteistyöohjelma, jossa luovuus ja liike-elämä kohtaavat paremman työelämän puolesta käynnistyi vuonna 2014.

Suomen liike-elämän huiput kokoava Inspired in Finland on tänään käynnistänyt opiskelijoille suunnatun ideakilpailun. Kolmivaiheisessa kilpailussa etsitään ideaa uuteen tapaan, menetelmään, tuotteeseen tai  palveluun, jolla voidaan kehittää suomalaista työelämää yhdessä Savonlinnan Oopperajuhlien ja hankeyritysten kanssa. Voittajalla on luvassa palkallinen trainee-paikka ja 3000 euron rahapalkinto. Inspired in Finland on Savonlinnan Ooperajuhlien käynnistämä hanke, joka tuo yhteen yhdeksän merkittävää suomalaisen liike-elämän toimijaa.

Mukana olevat yritykset haluavat toimialat ylittävällä yhteistyöllä luoda tilaa uudenlaiselle ajattelulle ja ideoille sekä lisätä keskustelua sidosryhmien kanssa. Yhteistyötä tehdään konkreettisin teoin, joista ensimmäinen on nyt alkava yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattu kilpailu. Hankkeen liikkeellepanijana toimii Savonlinnan Oopperajuhlat.

”Savonlinnan Oopperajuhlat on jo vuosikymmenten ajan tehnyt yhteistyötä yritysten kanssa. On hienoa viedä yhteistyö seuraavalle asteelle ja koota yritysten edustajat yhteen myös festivaalikauden ulkopuolella. Luovuus, intohimo ja taito eivät kuulu ainoastaan oopperalavalle, niitä tarvitaan myös yritysten jokapäiväisessä arjessa ja liiketoiminnan kehittämisessä”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien johtaja Jan Strandholm.

”Nämä yhdeksän ennakkoluulotonta yritystä ovat sitoutuneet kehittämään suomalaista työelämää yhteistyössä. Haluamme konkreettisilla teoilla osoittaa, että Suomessa on tilaa täysin uudenlaiselle ajattelulle, rohkeille ideoille ja uusille kyvyille”, lisää hankkeen taustavaikuttaja Sari Baldauf.

Kilpailu kannustaa nuoret yhteistyöhön yritysten kanssa

Inspired in Finlandin järjestämä ideakilpailu tarjoaa nuorille mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja haastaa yrityksiä ajattelemaan uudella tavalla. Yrityksille kilpailu tarjoaa mahdollisuuden dialogiin uuden sukupolven kanssa ja yritysten edustajat ovat sitoutuneet sparraamaan opiskelijoita kilpailun eri vaiheissa.

”Kilpailu tarjoaa niin opiskelijoille kuin yrityksille ennen näkemättömän tavan tehdä yhteistyötä. Odotamme innolla millaisia ideoita nuorilla on ja uskomme yhteistyön olevan antoisaa kaikille osapuolille” , kertoo Jan Strandholm.

Tänään käynnistyvään ideakilpailuun voi osallistua yksin tai useamman opiskelijan tiiminä. Voittaja palkitaan palkallisella trainee-ohjelmalla ja 3000 euron rahapalkinnolla. Kilpailun ensimmäinen vaihe on käynnissä 14.1.-27.2. välisen ajan. Tänä aikana toimitettujen töiden joukosta tuomaristo valitsee 25 työtä kilpailun finaaliin. Ennen finaalia kilpailun parhaimmisto pääsee  tapaamaan yritysten edustajia ideoiden esittely- ja sparraustilaisuuteen. Kilpailun finaalista valittava kärkikolmikko kutsutaan Savolinnan Oopperajuhlien yhteydessä heinäkuussa järjestettävään Inspired in Finland -tapahtumaan, jossa julkistetaan kilpailun voittaja.

Lisätietoa Inspired in Finland -ideakilpailusta ja osallistumisohjeet: http://www.operafestival.fi/fi/IIF

Seuraa kilpailua: https://twitter.com/InspiredinFin https://www.facebook.com/inspiredinfinland?fref=ts

Katso kilpailuvideo: https://www.youtube.com/watch?v=rx8Q5I_8irI

Savolinnan Oopperajuhlien käynnistämässä Inspired in Finland -hankkeessa on mukana seuraavat yhdeksän yritystä: Accenture, Ahlström Capital, Andritz Oy, Finnair Oyj, Fortum Oyj, Gasum Oy, Ilmarinen, OP ja Sanoma Media.

Lisätiedot:  Savonlinnan Oopperajuhlat Festivaalijohtaja Jan Strandholm 041 513 2456 jan.strandholm@operafestival.fi

Inspired in Finland Pekka Koivunen 040 501 5721 pekka.koivunen@operafestival.fi