Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


14.08.2015

Kaasun hinta tarkistetaan välimiesmenettelyssä

Gasum ja venäläinen kaasuyhtiö Gazprom ovat käyneet neuvotteluja kaasun hankintahinnasta vuoden 2014 alusta alkaen. Yhtiöt eivät ole löytäneet yksimielisyyttä hinnasta ja Gasum on vienyt asian sopimuksen mukaisesti välimiesoikeuteen, jossa tarkistetaan, että kaasunhinta on sopimuksen mukainen tällä markkinalla.

Välimiesmenettely tämänkaltaisissa tilanteissa on täysin normaalia ja Euroopassa on paljon vastaavia tapauksia, jossa neuvotteluihin on otettu mukaan neutraali kolmas osapuoli.


Kaasu on monikäyttöinen polttoaine, joka mahdollistaa kustannustehokkaasti merkittävät päästövähennykset teollisuudessa sekä maa- ja meriliikenteessä. Jotta kaasun hyödyt on mahdollista saada käyttöön, on tärkeää varmistaa kaasun hintakilpailukykyisyys.


Nykyinen hankintasopimus mahdollistaa kaasunhinnan tarkistamisen kolmen vuoden sykleissä. Gasum on pyrkinyt osaltaan parantamaan kaasun hintakilpailukykyä neuvottelemalla Gazprom Exportin kanssa kaasun hankintahinnasta.


”Neuvottelut ovat käynnissä ja tavoitteenamme on löytää sellainen ratkaisu, minkä avulla pystymme varmistamaan kilpailukykyisen polttoaineen asiakkaillemme”, sanoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Johanna Lamminen, Gasum puh. 020 44 78 661 (johdon assistentti, Henna Walker)
johtaja, viestintä ja markkinointi Olga Väisänen, Gasum puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi