Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


14.10.2015

Kaasun jakelu Suomessa laajenee merkittävästi

Gasum vahvistaa neljän pilottiaseman turvin olemassa olevaa jakeluverkostoaan Suomessa. Henkilöautoille ja raskaalle liikenteelle soveltuvat asemat tulevat sijaitsemaan Turussa, Jyväskylässä, Vantaalla ja Helsingin Vuosaaressa.

Euroopan komissio myönsi 2,65 miljoonan euron tuen Gasumin hankkeelle, jossa selvitetään uudenlaisen L-CNG-tankkausasemaverkoston kehitysmahdollisuuksia raskaan maantieliikenteen käyttöön.

Tankkausasemat rakennetaan valtaväylien varrelle

Helsingin asema rakennetaan Vuosaaren sataman läheisyyteen ja Vantaan asemalle haetaan sijaintia E18-tien eli kehä III:n varrelta lentokentän tuntumasta. Turun asema rakennetaan sataman läheisyyteen ja Jyväskylään kaasutankkausasema nousee E75-tien varrelle. Asemat rakennetaan seuraavan kahden vuoden kuluessa, kaksi valmistuu vuonna 2016 ja viimeinenkin on käytössä vuoden 2017 syksyllä.

Erona muihin kaasutankkausasemiin on se, että pilottihankkeeseen kuuluvilla asemilla pystyy tankkaamaan nesteytettyä maa-/biokaasua (LNG/LBG), joka on suunnattu raskaampien liikennevälineiden tankkaamiseen. Kolmelta rakennettavalta asemalta voi tankata myös paineistettua kaasua (CNG) henkilöautoihin. Poikkeuksena on Vuosaaren sataman läheisyyteen rakennettava asema, joka on suunnattu vain raskaan kaluston LNG:n tankkaamiseen.

Gasum kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa myös hankkeen ulkopuolella. Tavoitteena on lisätä yhtiön omien tankkausasemien lukumäärää noin 35 uudella asemalla seuraavan kymmenen vuoden aikana. Suomessa on tällä hetkellä 24 julkisessa käytössä olevaa kaasutankkausasemaa, joista 18 on Gasumin omistamia.

Uusista sijaintipaikoista esimerkiksi Hämeenlinnan alueen hanke on edennyt kaavamuutosprosessiin, ja tavoitteena on rakentaa ensi vuoden aikana Hämeenlinnaan kaasutankkauspiste.

Lue artikkeli kokonaan Vihreäkaista.fi

Taustatietoja EU-hankkeesta: http://ec.europa.eu/inea/en