Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


28.05.2015

Kouvolan Lakritsi siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua – lakritsitehtaan päästöt putoavat 119 tonnia vuodessa

Perinteinen lakritsituotetalo Kouvolan Lakritsi siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua. Jatkossa kaikki yhtiön lakritsi- ja marmeladituotteet valmistetaan kotimaisella ja uusiutuvalla energialla. Vaihdoksen myötä lakritsitehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät 119 tonnia vuodessa, mikä vastaa henkilöautolla noin 1 000 000 kilometrin ajosta syntyviä päästöjä.  Kouvolan Lakritsin tuotteet saavat pakkauksiinsa biokaasumerkin.

Kouvolan Lakritsi siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa. Kouvolan Tornionmäellä sijaitseva lakritsitehdas saa energiansa jatkossa puhtaasti kotimaisessa muodossa. Biokaasu auttaa Kouvolan Lakritsia nostamaan merkittävästi uusiutuvan energian osuutta lakritsin- ja marmeladintuotannossa.

”Kouvolan Lakritsi valittiin aikoinaan Suomen parhaaksi lakritsiksi. Vaihtamalla uusiutuvaan ja kotimaiseen biokaasuun varmistamme, että lakritsimme valmistetaan parhaalla suomalaisella energialla”, lakutehtailija Timo Nisula sanoo.

Gasum-biokaasun myy ja toimittaa Kouvolan Lakritsille kouvolalainen KSS Energia, jolle Kouvolan Lakritsi on ensimmäinen maakaasusta biokaasuun siirtynyt asiakas.

”Tarjoamme asiakkaillemme sähköä, kaukolämpöä ja maakaasua. Kotimainen biokaasu on erinomainen lisä energiapalettiimme, ja kiristyvät päästötavoitteet sekä kuluttajien lisääntyvä ympäristötietoisuus lisäävät varmasti uusiutuvien energiamuotojen kysyntää”, KSS Energian toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen sanoo. KSS Energian myymästä sähköstä 90 prosenttia on ympäristöystävällistä. Lämmön tuotannossa uusiutuvien energialähteiden osuus on 71 prosenttia.

Biokaasumerkin käyttö kasvussa

Biokaasulla valmistetut Kouvolan Lakritsin tuotteet saavat käyttöönsä biokaasumerkin, joka kertoo kuluttajalle valmistajan sitoutumisesta ympäristövastuuseen. Keväällä 2015 käyttöönotettu merkki on saanut markkinoilla innostuneen vastaanoton.

”Biokaasumerkin käyttäjien määrä kasvaa nyt nopeasti, ja on hienoa saada Kouvolan lakritsi mukaan valmistamaan laadukkaita tuotteita kuluttajille Gasum-biokaasulla. Kiertotalouteen ja resurssiviisauteen pohjautuva biokaasu on yrityksille kustannustehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeä”, toteaa Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö  Jani Arala.

Siirtyminen kotimaiseen biokaasuun on mahdollista kaikille teollisuuden maakaasuasiakkaille Suomessa. Gasum-biokaasu on jalostettu maakaasun kaltaiseksi, eikä biokaasun käyttöönotto vaadi lisäinvestointeja laitteisiin.

Gasum myy biokaasua valmistavalle teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta.

Lisätiedot:

Timo Nisula, lakutehtailija, Kouvolan Lakritsi Oy puh. 0400 490 020, lakutehtailija(a)kouvolanlakritsi.fi

Kyösti Jääskeläinen, toimitusjohtaja, KSS Energia Oy puh. 050 5915 200, etunimi.sukunimi(a)kssenergia.fi

Jani Arala, liiketoimintayksikön kehityspäällikkö, Biokaasu- ja liikenneratkaisut, Gasum Oy puh. 044 0548 583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi