Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


21.12.2015

Kouvolan vesi ottaa käyttöön biokaasuautoja

60 000 asukkaan vesihuoltopalveluista vastaava Kouvolan Vesi liikkuu nyt entistä puhtaammin Kymenlaakson maanteillä. Yhtiö otti syksyllä käyttöönsä kolme Volkswagen Caddyä, joiden tankkiin menee oman biolaitoksen tuottamaa ja Gasumin jalostamaa biokaasua.

Kouvolan Veden toimitusjohtaja Timo Kyntäjä on tyytyväinen kiertotaloutta edistävään muutokseen.

”Pystymme osoittamaan asiakkaillemme käytännössä, että biokaasu toimii hyvin polttoaineena. Autojen hankkimiseen vaikutti myös se, että tuotamme itse biokaasua paikallisesta jätteestä, joten tuemme samalla Kymenlaakson alueen taloutta”, Kyntäjä sanoo.

Kouvolan Mäkikylän biokaasulaitoksessa tuotetaan ja jalostetaan kotimaista biokaasua, jota on syötetty Gasumin verkkoon lokakuusta 2011 lähtien. Loka- ja marraskuun aikana laitos tuotti biokaasua yli sadan auton vuositarpeisiin.

Henkilöstöltä positiivista palautetta

Kaasuautojen määrää on tarkoitus kasvattaa muutaman kappaleen vuosivauhdilla sitä mukaa, kun yhtiön vanhat autot alkavat olla tiensä päässä.

”Viemme asiaa varmasti eteenpäin. Varsinkin, kun kaasuautojen myötä saamme selkeitä säästöjä polttoainekustannuksissa, ja koska tuotamme biokaasua itsekin”, Kyntäjä sanoo. Kaasuautot on otettu Kouvolan veden henkilökunnan keskuudessa positiivisesti vastaan.

”Hyvää palautetta on tullut. Joillekin on ollut jopa yllätys, että ne toimivat samalla tavalla kuin pelkällä bensalla kulkevat autot.”Kyntäjän mukaan kaasuautojen tulevaisuus näyttää valoisalta varsinkin jakeluverkostojen laajentuessa. Voisiko hän nähdä itsensäkin kaasuauton ratin takana?

”Kyllä voisin. Nyt kun olen niitä itse koeajanut, niin ne vaikuttavat oikein hyvältä vaihtoehdolta.”

Gasumin biokaasu valmistetaan biohajoavista jätteistä

Biokaasu on jalostettu maakaasun kaltaiseksi, eikä biokaasun käyttöönotto vaadi lisäinvestointeja laitteisiin. Biokaasua myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä ensi vuonna myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta.

Lisätiedot: Petri Michelsson, myyntipäällikkö, Gasum p. 020 44 78 534, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi