Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


18.11.2015

Lohjan Energiahuolto panostaa uusiutuviin – Gasumin biokaasu lämmöntuotannon polttoaineeksi

Lohjan Energiahuolto Loher ottaa kotimaisen biokaasun energiavalikoimaansa. Jatkossa Loher tuottaa kaukolämmön kulutushuippunsa kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti kotimaisella biokaasulla, joka valmistetaan biohajoavista jätteistä.

Suomalainen jätteistä valmistettu biokaasu kehittää Loherin lämmöntuotantoa entistä ympäristöystävällisemmäksi. Yhtiö käyttää kaukolämmön tuotannossaan muun muassa teollisuuden hukkalämpöä ja haketta, ja Loher on osakkaana Lohjan Biolämpö Oy:ssä. Biokaasun käyttöönotto tukee Loherin tavoitetta olla tulevaisuudessa hiilidioksidivapaa energiayhtiö.

”Lohjan kaupunki on mukana Hiilineutraali kunta eli Hinku –hankkeessa ja sitä kautta vahvasti sitoutunut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Loher pyrkii kaikissa toimissaan edesauttamaan näiden tavoitteiden toteutumista”, sanoo Loherin toimitusjohtaja Markus Tamminen.

”Yhteistyö Loherin kanssa on merkittävä askel biokaasumarkkinan kehityksessä, sillä yhtiö on ollut pitkään suunnannäyttäjä ympäristöystävällisissä energiaratkaisuissa. Kiertotalouteen ja resurssien tehokkaaseen käyttöön perustuva biokaasu on oivallinen keino pienentää entisestään lämmöntuotannon hiilijalanjälkeä”, sanoo Gasumin aluemyyntipäällikkö Timo Jokila.

Loher korvaa biokaasulla maakaasun käyttöä. Biokaasusopimuksen vuotuinen energiamäärä on 4 000 MWh:ta. Siirtymällä biokaasuun Loherin päästöt vähenevät noin 800 tonnilla. Sama päästö syntyy ajettaessa henkilöautolla n. miljoonaa kilometriä.

Biokaasu on biohajoavista jätteistä valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä 2016 alkaen myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi.

Lisätietoja: Timo Jokila, myyntipäällikkö, Gasum Oy  puh. 040 702 1439, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Markus Tamminen, toimitusjohtaja, Lohjan Energiahuolto Oy Loher puh. 050 360 8039, etunimi.sukunimi(a)loher.fi