Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


15.04.2015

Myllyn Paras pakastetehdas vaihtaa Gasum-biokaasuun

Myllyn Paras Oy siirtyy käyttämään kotimaista Gasum-biokaasua pakastetehtaassaan. Jatkossa kaikki pakastetuotteet, joiden valmistamisessa käytetään lämpöenergiaa tuotetaan kotimaisella ja täysin uusiutuvalla biokaasulla. Päätöksen myötä Myllyn Paras Oy:n pakastetehtaan hiilidioksidipäästöt putoavat nollaan.

Siirtyminen kotimaiseen biokaasuun on mahdollista kaikille teollisuuden maakaasuasiakkaalle Suomessa. Gasum-biokaasun myy ja toimittaa Myllyn Parhaalle Hyvinkään Lämpövoima. Biokaasu on kustannustehokas tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä: kun yritys käyttää jo maakaasua biokaasun käyttöönotto ei vaadi lisäinvestointeja laitteisiin. Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta.

Myllyn Paras on ollut pitkään ympäristövastuun edelläkävijä. Kasvihuonekaasujen vähentäminen on ollut Myllyn Paras Oy:n tavoitteena jo lähes vuosikymmenen ajan, ja huhtikuussa yritys siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua pakastetehtaansa energianlähteenä Hyvinkäällä. Biohajoavista jätteistä valmistettu biokaasu vähentää pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan.

”Vuodesta 2007 lähtien yritys on käyttänyt myllynsä energianlähteenä hiutaletuotannossa syntyvää kauran kuoriainesta. Bioenergiaa käyttävässä kattilassa kuoriaineksesta on saatu energiaa prosessihöyryyn, kuumaan veteen sekä myllykiinteistön lämmitykseen. Pakastetehtaalla syntyvää biojätettä on kierrätetty jo vuosia. Nyt käyttöön otettavalla biokaasulla korvataan maakaasun käyttö, ja hiilidioksidipäästöjen vähenemä vastaa noin 140 omakotitalon vuosittaista energiakulutusta”, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Pekka Savela sanoo.

Biokaasumerkki kertoo ympäristövastuullisuudesta Myllyn Paras siirtyy Gasumin biokaasuasiakkaaksi ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa ja biokaasulla valmistetut Myllyn Paras -tuotteet saavat käyttöönsä biokaasumerkin, joka kertoo kuluttajalle valmistajan sitoutumisesta ympäristövastuuseen. Gasum myy biokaasua teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön ja voiman tuotantoon sekä liikennekäyttöön.

”On ilo saada yhteistyökumppaniksi vastuullinen elintarvikealan yritys, jonka ympäristö- ja laatukriteerit ovat korkealla. Kiertotalouteen perustuva biokaasu on mitä mainioin tapa pienentää ympäristökuormitusta kustannustehokkaalla tavalla. Samalla se on oivallinen vastaus kuluttajien kasvaviin ympäristövaatimuksiin. Lisäksi yhteistyö Myllyn Paras Oy:n kanssa edistää kokonaisuudessaan biokaasumarkkinan kehittymistä Suomessa”, toteaa biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala Gasumilta.

Lisätiedot:  Pekka Savela, toimitusjohtaja, Myllyn Paras Oy puh. 0400 485 119, etunimi.sukunimi(a)myllynparas.fi

Jani Arala, liiketoimintayksikön kehityspäällikkö, Biokaasu- ja liikenneratkaisut puh. 040 0548 583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi