Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


25.09.2015

Paulig investoi uusiutuvaan energiaan: 100 miljoonaa kahvipakettia paahdetaan nyt kotimaisella biokaasulla

Suomen johtava kahviyhtiö Paulig pienentää hiilijalanjälkeään. Elokuusta 2015 alkaen kaikki Helsingin Vuosaaressa paahdetut Pauligin kahvit on valmistettu kotimaisella ja uusiutuvalla Gasum-biokaasulla. Yhtiö paahtaa vuosittain noin 100 miljoonaa kahvipakettia sekä koti- että vientimarkkinoille. Puhtaalla energialla paahdetut Pauligin kahvit saavat oikeuden käyttää pakkauksissaan ympäristövastuusta kertovaa biokaasumerkkiä.

Paulig on Suomen ensimmäinen kahvinpaahtaja, joka siirtyy käyttämään uusiutuvaa ja kotimaista Gasum-biokaasua kahvinpaahtimossaan. Muutoksen myötä Vuosaaren paahtimon hiilidioksidipäästöt vähentyvät lähes 2 700 tonnilla vuodessa, mikä vastaa noin 1 300 bensa-auton vuotuisia päästöjä. Aiemmin Vuosaaren paahtimon energianlähteenä toimi maakaasu. Biokaasun myy ja toimittaa Pauligille sähkö- ja uusia energiaratkaisuja toimittava Helen Oy.

”Ympäristöstä huolehtiminen on Pauligin yritysvastuutyössä tärkeä osa-alue. Se näkyy Vuosaaren kahvipaahtimon toiminnassa jo nyt energiatehokkaina prosesseina, tuulisähkön käyttönä sekä jätteiden määrän vähentämisenä. Sekajätettä Vuosaaressa ei enää synny lainkaan. Nyt haluamme lisätä uusiutuvien energiamuotojen käyttöä paahtamalla kahvimme biokaasulla”, kertoo Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan johtaja Elisa Markula.

”On suuri kunnia, että kotimainen ja uusiutuva biokaasu on Pauligin luotettu energiavalinta laadukkaiden kahvituotteiden valmistuksessa. Gasumin biokaasu on puhdas ja vastuullinen polttoaine, joka pienentää tehokkaasti energiankäytöstä syntyvää hiilijalanjälkeä”, toteaa Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala.

Biokaasulla valmistetut Pauligin tuotteet saavat oikeuden käyttää tuotepakkauksissaan biokaasumerkkiä. Keväällä 2015 julkistettu biokaasumerkki kertoo kuluttajalle, että tuote on valmistettu vastuullisesti kotimaisella ja uusiutuvalla energialla.

Pauligin Vuosaaren-paahtimo paahtaa vuodessa 45 miljoonaa kiloa eli noin 100 miljoonaa kahvipaketillista kahvia. Paahtimossa paahdetaan mm. Pauligin tunnetuimmat kahvituotteet, kuten Juhla Mokka, Presidentti, Brazil ja Paulig Mundo-kahvit.

Gasumin biokaasu valmistetaan biohajoavista jätteistä, ja siihen siirtyminen on vaivatonta maakaasuasiakkaille. Biokaasu on jalostettu maakaasun kaltaiseksi, eikä biokaasun käyttöönotto vaadi lisäinvestointeja laitteisiin. Biokaasua myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä ensi vuonna myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta.

Lisätiedot: Seija Säynevirta, yritysvastuupäällikkö, Paulig-konsernin kahviliiketoiminta puh. 0400 801854, seija.säynevirta(a)paulig.com

Jani Arala, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö, Gasum Oy puh. 044 0548 583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi