Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


30.07.2015

Porin LNG-terminaaliin liittyvän maakaasuputken rakentaminen alkaa

Skangas rakennuttaa maakaasuputken Porin Tahkoluotoon rakenteilla olevalta LNG-terminaalilta Kaanaan teollisuusalueelle. Putken rakentamisprojekti alkaa elokuun 2015 alussa ja yhdysputki on valmis käyttöönottoa varten toukokuussa 2016.

Kaasun pääkäyttäjä Kaanaan teollisuusalueella on Huntsman Pigments and AdditivesOy. Valmistuttuaan putkesta pystytään tarjoamaan maakaasua myös muille teollisuuden asiakkaille.

Yhdysputken pituus on noin 12 kilometriä. Putken materiaali on polyeteeni ja ulkohalkaisija 355 mm. Putki rakennetaan vaihtelevaan maastoon, sisältäen teiden ja radan alituksia, tämän lisäksi se myös upotetaan noin 3,2 km matkalla meren pohjaan noin yhden metrin peittosyvyyteen.

Putken rakentamis- ja asennustöiden pääurakoitsijaksi on valittu Destia Oy, joka tulee käyttämään apunaan paikallisia urakoitsijoita. Gasum vastaa rakennusprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Työvoiman keskivahvuus hankkeen aikana on noin 30 henkilöä.

Lisätiedot: Eero Isoranta, projektipäällikkö, Gasum

Anna Ailio, viestintäpäällikkö, Gasum p. 050 4690 114 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi