Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


03.03.2015

Porvoon Energia Gasumin biokaasukumppaniksi

Gasum ja Porvoon Energia ovat allekirjoittaneet sopimuksen biokaasuyhteistyöstä. Biokaasun käyttö mahdollistaa Porvoon Energialle kaukolämmön kulutushuippujen tuottamisen kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti täysin kotimaisella, jätteistä tuotetulla biopolttoaineella sekä uusiutuvan energian osuuden nostamisen lähes sataan prosenttiin yrityksen lämmön tuotannossa.

Porvoon Energia on liittynyt mukaan Suomen maakaasuverkoston alueella toimintansa aloittaneeseen biokaasusertifikaattijärjestelmään. Samassa yhteydessä Porvoon Energia ja Gasum ovat allekirjoittaneet sopimuksen biokaasusertifikaattien hankkimisesta. Yksi biokaasusertifikaatti syntyy jokaista maakaasun siirtoverkkoon syötettyä biokaasun megawattituntia kohti.

Gasum-biokaasu tuotetaan jätteistä ja sitä syötetään puhdistettuna maakaasuverkostoon Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Gasum-biokaasun raaka-aineet ovat 100 % kotimaisia ja uusiutuvia ja se soveltuu ilman lisäinvestointeja kaikkiin samoihin käyttökohteisiin kuin maakaasukin.

Gasumin biokaasukumppanuudella Porvoon Energia lisää ympäristöystävällisen lämmöntuotannon osuutta ilman lisäinvestointeja nykyiseen lämmöntuotantokapasiteettiin. Nyt tehdyn biokaasusertifikaattisopimuksen suuruus vuodelle 2015 on 12 GWh.

–Porvoon Energia pyrkii arvojensa mukaisesti järjestelmällisesti vähentämään ekologista jalanjälkeään. Yhtiö investoi ympäristöystävälliseen energiatuotantoon, koska ainoastaan energian säästöllä ja laadunhallinnalla voimme saada ympäristökuormitusta pienemmäksi. Gasumin tarjoamat biokaasusertifikaatit soveltuvat ympäristöystävälliseen tapaamme toimia. Samalla saamme nostettua edelleen uusiutuvan energian osuutta kokonaisuudessaan kotimaisella biokaasulla, kertoo kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen Porvoon Energiasta.

–Olen iloinen biokaasuyhteistyöstä Porvoon Energian kanssa. Kiertotalouteen perustuva biokaasu on kestävä tapa lisätä uusiutuvan energian osuutta. Porvoon Energia on esimerkillisesti alentanut päästöjään ja lisännyt uusiutuvan energian osuutta lämmöntuotannossa. Yhteistyömme on hyvä esimerkki siitä, että kaasusta on moneksi. Tekemämme sopimus tukee entisestään biokaasumarkkinan kehittymistä, toteaa liiketoimintayksikön päällikkö Jukka Metsälä Gasumilta.

Gasum myy biokaasua lämmön ja voiman tuotannon lisäksi liikennekäyttöön sekä kuluttajatuotteita valmistavalle teollisuudelle ja palveluita tarjoaville yrityksille. Kaasuverkostoliityntä mahdollistaa vaivattomasti biokaasun käytön aloittamisen. Lue lisää biokaasusertifikaateista >>

Lisätiedot: kehityspäällikkö, Porvoon Energia Jukka Rouhiainen puh. 040 334 6638, etunimi.sukunimi(a)porvoonenergia.fi

liiketoimintayksikön päällikkö, Biokaasu- ja liikenneratkaisut, Gasum Jukka Metsälä puh. 020 44 78 656, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi