Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


27.08.2015

Tornion Manga LNG-terminaalin rakennusprojekti edennyt peruskivenmuuraukseen – terminaali otetaan käyttöön 2018 alkupuolella

Manga LNG Oy:n Tornion LNG-terminaalin peruskivi muurattiin Röyttän satamassa 26. päivänä elokuuta 2015. Tuontiterminaali rakennushanke on edennyt suunnitellusti. Työmaa-alueen maansiirtotyöt on pääosin tehty ja LNG-terminaalin pohjalaatta valettiin elokuun alussa. Tulevana syksynä terminaalisäiliön rakennustyöt jatkuvat säiliön betoniseinän liukuvalulla niin, että säiliön kattorakenteet saadaan asennettua ennen talvea.

Kolmivuotisen projektin aikana Röyttään rakennetaan LNG-laivojen vastaanotto-, purku- ja täyttöasemat, nestemäisen maakaasun höyrystyslaitteistot sekä 50 000 m3 varastosäiliö. Kaasun jakelua varten Röyttän teollisuusalueelle rakennetaan myös putkisto sekä autolastausterminaali LNG-säiliöautoille. LNG-terminaali otetaan käyttöön 2018 alkupuolella.

Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali on teollisuusyritysten Outokumpu Oyj ja SSAB Oy sekä LNG-yhtiö Skangasin ja energiayhtiö EPV Energia Oy:n yhteishanke, jonka tarkoituksena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja laivaliikenteelle. Hankkeen kustannusarvio on noin 100 M€ ja sen työllistävä vaikutus on noin 260 miestyövuotta. Terminaalin toimittaa Wärtsilä Oy.

Lisätiedot: Tor Morten Osmundsen, toimitusjohtaja, Skangas p. +47 416 85 771 tor.morten.osmundsen(a)skangas.com