Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


21.07.2015

Yritysten vertailusovellus IIF-ideakilpailun ykköseksi Savonlinnan Oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlien IIF-ideakilpailun kaksoisvoitto meni Jyväskylään. Keväällä järjestettyyn valtakunnalliseen kilpailuun osallistui opiskelijoita ja opiskelijaryhmiä ympäri maan 44 työllä. Näistä jatkoon valikoitui helmikuussa 16 työtä, joita sparrattiin maaliskuussa yhteistyökumppaneiden voimin. Huhtikuussa järjestetyn loppukilpailun kolme parasta työtä palkittiin tiistaina 21.7. Savonlinnassa Luovuus – nyt! –tapahtuman yhteydessä.

Voittaneen idean, ”Yritysten vertailusovelluksen” takaa löytyvät jyväskyläläiset opiskelijat Janina Lindroos ja Anu Kuivaniemi. Toisen palkinnon ”Finnar Bucket List” –sovelluksellaan pokkasivat niin ikään jyväskyläläiset Maiju Kuitunen ja Tiia Lappalainen. Kolmanneksi ylsi sastamalalainen Reijo Pankka uudentyyppisellä ”MegaSampo” 3D-tulostinideallaan. Kärkikolmikko palkittiin 3000, 2000 ja 1000 euron rahapalkinnoilla.

Luovuus – nyt! –keskustelussa olivat mukana panelistit professori ja pianotaiteilija Ralf Gothóni, kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä, Slushin hallituksen jäsen Miki Kuusi, vaatesuunnittelija ja elokuvantekijä Paola Suhonen ja OP:n viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

Panelistit keskustelivat luovuudesta omassa tekemisessään ja työssään. Luovuuden vaaliminen ja kehittäminen mm. kasvatuksen ja kilpailun keinoin herättivät vilkasta debattia. Paola Suhosen mielestä kilpailu ja kateus eivät ole vain negatiivisia ilmiöitä. Ne puskevat eteenpäin. Miki Kuusi säestää: ”Kilpailu on ollut minulle aina huikea voima. Saan siitä suorituskykyä.”

Ralf Gothónin mukaan kilpailu on luonnollinen elementti: ”Koko olemassaolomme pohjautuu kilpailuun, mutta taiteen alalla kilpailu on jollakin tavalla järjetöntä.” Kari Uusikylä vastustaa pakkokilpailua: ”Monet nuoret muusikot nauttivat kilpailuista. Mutta vapaaehtoinen osallistuminen on tärkeää. Kaikilla pitää olla sijansa.

Savonlinnan Oopperajuhlien koordinoimassa Inspired in Finland –hankkeessa mukana olevat yritykset haluavat luoda tilaa uudenlaiselle ajattelulle ja ideoille sekä lisätä keskustelua sidosryhmien kanssa toimialat ylittävällä yhteistyöllä. Inspired in Finland -hankkeessa ovat mukana: Accenture, Ahlström Capital, Andritz Oy, Finnair Oyj, Fortum Oyj, Gasum Oy, Ilmarinen, OP ja Sanoma Media Finland.

Lisätietoja:

Alkuperäinen meditiedote Inspired in Finland –hanke http://www.operafestival.fi/fi/IIF

Projektipäällikkö Pekka Koivunen, puh. 040 501 5721, etunimi.sukunimi@operafestival.fi

Projektiassistentti Sanja Karppinen, puh. 050 3371333 etunimi.sukunimi@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat, festivaalijohtaja Jan Strandholm, puh. 041 513 2456, etunimi.sukunimi@operafestival.fi