Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


18.11.2016

Soilfood ja Gasum aloittavat yhteistyön kierrätyslannoitteiden valmistuksessa Oulun biokaasulaitoksen yhteydessä

Soilfood ja Gasum aloittavat yhteistyön kierrätyslannoitteiden valmistuksessa Oulun biokaasulaitoksen yhteydessä. Soilfood jalostaa biokaasun tuotannon mädätysjäännöksestä kierrätyslannoitteita maatalouteen.

Kierrätyslannoitus tarjotaan viljelijöille maan ja kasvin tarpeiden mukaisesti kokonaispalveluna, levitettynä peltoon asti. Ravinnelietteellä korvataan neitseellisistä raaka-aineista valmistettavia kemiallisia lannoitteita. “Soilfoodin lannoitteilla ja maanparannusaineilla voidaan parantaa maan kasvukuntoa ja viljelyn kannattavuutta pitkäjänteisesti samalla vähentäen päästöjä ja sitoen hiiltä maaperään. Maaperän hoitaminen on viljelijän kannattavin investointi”, toteaa Soilfood oy:n perustajajäsen Saara Kankaanrinta.

“Pystymme takaamaan tuotteelle kemiallisia lannoitteita edullisemman hehtaarihinnan”, lupaa Soilfood oy:n toimitusjohtaja Eljas Jokinen. “Koska olemme kierrätysalalla, meille laatu on ensisijaisen tärkeää”, hän jatkaa. Kierrätyslannoitteet on tuotettu lannoitevalmistelain mukaisesti, ja omavalvonnalla seurataan niiden hygieenisyyttä, puhtautta ja tuoteturvallisuutta.

”Mädätysjäännösten lannoitekäytön yhteistyön laajentaminen Ouluun on osa keväällä 2016 hyvin alkanutta Gasumin ja Soilfoodin kumppanuutta”, toteaa Gasumin biokaasuliiketoiminnan tuotantojohtaja Ari Suomilammi. ”Strategiamme mukaisesti keskitymme Gasumilla biokaasuun sekä energiaan ja teemme lannoitteisiin liittyvää toimintaa yhteistyökumppaneidemme kanssa.”

Liminkalainen Kuljetusliike Syrjäpalo Oy jatkaa tuotteen kuljetuksia, ja levityksestä huolehtivat paikalliset urakoitsijat. Mädätyksessä syntyvät kaasut on tuotteesta otettu talteen jo biokaasulaitoksella, joten lopputulos muistuttaa tuoksultaan valmista puutarhakompostia.

Gasumin Oulun biokaasulaitoksen laajennus valmistuessa ensi kesänä ravinnelietteen tuotantomäärät kasvavat 48 000 tonniin. Määrä riittää lannoittamaan 2 000 hehtaaria peltoa.

Toiminnan laajentuessa Pohjois-Pohjanmaalle Soilfood etsii alueelle maatalouden tuntevaa myyjää.

Lisätietoja antavat:

Ari Suomilammi, tuotantojohtaja, Gasum oy
p. 0400 65 33 51, etunimi.sukunimi(a)gasumfi

Eljas Jokinen, toimitusjohtaja, Soilfood Oy
p. 040 703 1442, etunimi.sukunimi(a)soilfood.fi
www.soilfood.fi

Soilfood oy on kierrätysravinneyhtiö, joka jalostaa teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja maanparannustuotteiksi. Soilfoodissa vaikuttavat Ilkka Herlin, Juuso Joona, Eljas Jokinen, Saara Kankaanrinta, Heikki Sirviö sekä Juha Tilkanen.