Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


31.03.2016

Biokaasualan edelläkävijä Biovakka osaksi Gasumin biokaasuliiketoimintaa

Biokaasualan ja ravinnekierrätyksen edelläkävijä Biovakka Suomi Oy ja sen emoyhtiö Biovakka Oy siirtyvät osaksi Gasum Oy:n biokaasuliiketoimintaa. Gasum ja yksityiset omistajat ovat saaneet yrityskaupan päätökseen ennakoidun aikataulun mukaisesti.

Kaupan toteutumisen myötä Biovakka-yhtiöiden omistus siirtyy Gasumille. Biovakka Suomi on ollut Gasumin osakkuusyhtiö vuodesta 2009. Yrityskauppa on osa Gasumin strategian edistymistä ja biokaasuliiketoiminnan kasvua.

Biovakka yrityskauppa ja helmikuussa 2016 toteutunut Biotehtaan yrityskauppa vahvistavat Gasumin strategista tavoitetta kehittää aktiivisesti biokaasun tuotantoa ja markkinaa Suomessa. Investointien myötä Gasum parantaa biokaasun saatavuutta etenkin kaasuverkon ulkopuolisissa kohteissa, laajentaa jätteidenkäsittelykapasiteettia ja mahdollistaa alueellisten kaasuratkaisuiden kehittämisen sekä entistä kattavamman palvelutarjoaman asiakkailleen.

Biovakalla on biokaasulaitokset Turussa ja Vehmaalla, jotka käsittelevät vuosittain yhteensä noin 150 000 tonnia biohajoavia jätteitä. Biokaasulaitokset tuottavat uusiutuvaa biokaasuenergiaa yhteensä noin 60 GWh:ta vuodessa ja kierrättävät jätteiden sisältämät ravinteet. Biovakka jalostaa biohajoavista jätteistä lannoitteita ja mullan raaka-aineita sekä tuottaa lämpö- ja sähköenergiaa. Keskeisiä jäteraaka-aineita ovat yhdyskuntien ja teollisuuden lietteet ja biohajoava jäte sekä kotieläintalouden tuottama lanta. Biovakka työllistää 14 henkilöä.

Biovakan kaupan toteutumisen myötä Gasum käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä biokaasulaitoksessa, jotka sijaitsevat Turussa, Vehmaalla, Honkajoella, Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja tänä vuonna myös Riihimäellä laitoksen valmistuttua. Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyössä HSY:n kanssa Espoossa, Kouvolan veden kanssa Kouvolassa ja Labion kanssa Lahdessa. Yhtiö syöttää biokaasua kaasuverkostoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta, ja loppuvuodesta 2016 myös Riihimäeltä. Gasum tuottaa jatkossa yli 300 GWh:ta vuodessa biokaasua ja käsittelee vuosittain yhteensä 425 000 tn biohajoavaa jätettä.

Lisätiedot:

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy puh. 020 44 78 661 (johdon assistentti, Henna Walker)

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

*Kuvat laitoksista kuvapankista: www.biovakka.fi/pressi