Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


17.02.2016

Gasum aiesopimukseen Envor Protechin kanssa biokaasun hyödyntämisestä Äänekoskella

Envor Protech Oy ja Gasum Oy ovat laatineet aiesopimuksen biokaasun hyödyntämisestä Äänekoskella. Aiesopimus on osa Gasumin biokaasun hankinnan kasvattamista sekä hankintalähteiden laajentamista ja samalla kaasuekosysteemin luomista.

EcoEnergy SF Oy rakentaa Metsä Groupin biotuotetehtaalle Äänekoskelle mädättämön, joka valmistaa biokaasua selluntuotannossa syntyvistä lietteistä. Vuonna 2017 valmistuva laitos tuottaa muun muassa liikennepolttoaineeksi soveltuvaa biokaasua noin 20 gigawattituntia vuodessa, mikä vastaa noin 1 800 henkilöauton vuotuista polttoaineen kulutusta.

Envor Protech Oy ja Gasum Oy ovat laatineet aiesopimuksen syntyvän biokaasun hyödyntämisestä. Gasum selvittää mahdollisuuksia liikennekaasun käyttöön biotuotetehtaan yhteydessä ja Äänekosken alueella sekä biokaasun tarjoamisesta teollisuuden ja liikenteen tarpeisiin Jyväskylän alueella. Valtatie 4:n läheisyys mahdollistaa myös julkisen biokaasun tankkausaseman toteuttamisen pääväylän viereen, mikä palvelisi ohikulkuliikenteen lisäksi alueen työmatkaliikennettä.

EcoEnergyn laitoksen rakennustyöt ovat käynnissä ja laitoksen koekäyttö ajoittuu Biotuotetehtaan käyttöönoton tavoin keväälle 2017.

Lisätiedot:

Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum Oy puh. 020 44 78 656

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi