Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


17.10.2016

Gasum Biovakka Oy:n Turun biokaasulaitoksen prosessissa putkirikko

Gasum Biovakka Oy:n Turun biokaasulaitoksella on tapahtunut putkirikko termisessä hydrolyysiprosessissa 17.10.2016.

Hygienisoimatonta biomassaa on valunut ulos putkistosta arviolta 10 kuutiota. Biomassaa on levinnyt myös piha-alueelle, josta sitä on valunut hallin edessä olevien sadevesikaivojen kautta keräilykaivoon. Keräilykaivosta lähtevä linja on suljettu ja biomassa imetty  keräilykaivosta ja näin sen leviäminen on estetty. Imetty biomassa johdetaan laitokselle uudelleenkäsittelyyn. Laitos on ajettu alas noin kahdeksi vuorokaudeksi korjaustöitä varten.

Häiriöstä aiheutuu mahdollisesti alueella lieviä hajuhaittoja seuraavan kahden vuorokauden aikana. Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Tilannepäivitys 18.10.2016:

Laitoksen siivous on käynnissä ja keräilykaivoihin valunut biomassa on imetty. Keräilykaivot huuhdellaan ja puhdistetaan tänään ja niistä otetaan näytteet. Rikkoutunut putkisto uusitaan tiistaina 18.10.2016 ja tämän hetken tiedon mukaan laitoksen toiminta jatkuu normaalisti keskiviikkona 19.10.2016.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, tuotantojohtaja, biokaasu, Gasum Oy p. 020 44 78 754, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi