Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


11.11.2016

Gasumin Roadtrip-kilpailun voittaja paikansi Audin senttien tarkkuudella

Gasum järjesti kesällä kaasuautolla testiajon, jossa ajettiin lähes 1 300 kilometriä yhdellä tankkauksella. Testiajon yhteydessä verkossa oli mahdollista osallistua kilpailuun, jossa piti arvata, mihin kaasuauto lopulta pysähtyy kaasu- ja bensiinitankkien tyhjennyttyä. Lähimmäksi oikein arvasi espoolainen Raki Salmela, joka sai palkinnoksi Audi A3 G-tron -kaasuauton vuodeksi käyttöönsä.

”Paikansin auton Lapin tunturimaisemiin ja täysin samalle parkkipaikalle, kuin minne auto lopulta kisassa pysähtyi. Jos joku olisi arvannut vielä lähemmäs, niin se olisi voinut olla vain senteistä kiinni”, Salmela sanoo.

Salmela kertoo hyödyntäneensä auton paikantamisessa netin karttapalveluja. Muutenkin pikkutarkasta puuhasta pitävä Salmela sanoo auton paikantamisen olleen mukavaa ajanvietettä. Puhelinsoitto voittamisesta tuli kuitenkin Salmelalle täytenä yllätyksenä.

”Ajattelin, että kisaan osallistuu todella paljon ihmisiä. Olin hämmästynyt, kun minulle soitettiin ja kerrottiin, että voitin pääpalkinnon”, Salmela kertoo.

Ensi kosketus kaasuautoihin

Kilpailun voittaja sai vuodeksi Audi A3 G-tron -kaasuauton käyttöönsä. Palotarkastajana työskentelevä Salmela kertoo, että auto tulee ensisijaisesti työmatkakäyttöön, mutta hänellä on myös tiedossa muutama pidempi reissu, joista ensimmäinen on joululomalla.

”Aiomme lähteä lomailemaan Pohjois-Suomeen avopuolisoni ja koirani, lyhytkarvaisen collien kanssa. Muutama pidempi matka on nyt muutenkin tiedossa, kun auto nyt kerran löytyy”, Salmela sanoo.

Kaasuautoilu ei ollut Salmelalle tuttua entuudestaan, mutta kilpailun myötä siihen tutustuttuaan hänellä on siitä vain hyvää sanottavaa. Salmela toivoo, että kaasutankkausasemia olisi useampia, sillä nyt asemat ovat painottuneet Etelä-Suomeen.

Kaasu- ja bensiinitankki mahdollistavat 1268 kilometrin matkan

Suomesta löytyy kuitenkin tällä hetkellä 26 kaasutankkausasemaa, ja verkostoa laajennetaan jatkuvasti. Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtenä osana tätä on noin 35 uuden kaasutankkausaseman rakentaminen tulevina vuosina. Koska kaasuautosta löytyy myös bensiinitankki, kaasuautoilijalla on käytössään jo nyt kaiken kaikkiaan yli 2 000 tankkausasemaa ympäri Suomea.

Audi A3 G-tron kaasuauto kulki kilpailun aikana pitkän matkan – 1268 kilometriä. Helsingistä liikenteeseen lähtenyt auto pysähtyi lopulta Pallasjärven Raattama-monumentille. Koko matka onnistui yhdellä tankkauksella, jolloin kaasun huvettua kulku jatkui bensiinillä.

”Kilpailussa tuli hienosti esille se, miten kaasukäyttöisellä autolla pääsee kulkemaan huikean pitkiä matkoja. Kilpailuun osallistui lähes kolme tuhatta suomalaista, ja toivommekin, että sen myötä saimme esiteltyä kaasuautojen toimintasäteen laajuutta samalla kun tietoisuus kaasuautoista kasvoi. Toivotamme Salmelalle paljon onnea kilpailun voiton johdosta”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Gasumin kesäkuussa suorittama ajotesti kuvattiin kokonaisuudessaan ja se on löydettävissä osoitteesta ajakaasulla.fi/roadtrip. Ajotestin tuloksena syntynyt yli 14-tuntinen roadtrip-video esittelee ajoelämyksen lisäksi suomalaista maisemaa parhaimmillaan.

 

Lisätietoja:
Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuratkaisut, Gasum Oy
puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Elina Niiranen, markkinointikoordinaattori, Gasum Oy
puh. 040 521 1990, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi