Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


26.05.2016

Gasum tukee ruohonjuuritason junioriurheilua

Gasum on solminut Valon kanssa yhteistyösopimuksen, jonka kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat.

Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä kehittyvän Sinettiseurakonseptin sekä 15 Gasumin myöntämän kannustuspalkinnon kautta. Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Suomessa on 635 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit.

  −Yhteistyö Valon kanssa on osa yhteiskuntavastuullista toimintaamme. Haluamme edistää lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla liikunnallisen lapsuuden ja nuoruuden, ja tuemme Valon lasten ja nuorten liikuntaa vauhdittavia ohjelmia valtakunnallisesti, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Tukea Sinettiseuroille ympäri Suomen

Gasumin tuki on seuratoiminnalle merkittävä taloudellisesti. Gasum myöntää yhdessä Valon kanssa syksyllä järjestettävässä Sinettiseminaarissa 14 alueellista 1000 euron kannustuspalkintoa Sinettiseuroille eri puolilta Suomea. Lisäksi yksi seura saa valtakunnallisen Vuoden Sinettiseura -palkinnon, joka on arvoltaan 5000 euroa.

− On todella hienoa, että saimme uuden tukijan nuorisourheilun laatuseurojen taustalle. Tämä on erinomainen malli lasten ja nuorten seuratoiminnan kehittämiseen.  Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään omaa toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa.  Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle. Sinettiseurojen palkitseminen nostaa esille arvokasta työtä, jota seuroissa tehdään, kertoo Valon seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Samuli Vasala, toimitusjohtaja, Valon ja Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikkö puh. 044 35 86 578 etunimi.sukunimi(a)valo.fi

Lisätietoja Sinettiseuratoiminnasta löytyy http://www.sport.fi/urheiluseura/sinettiseurat