Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


Kaasutankkausasema verkosto laajenee - Hämeenlinnan uusi kaasutankkausasema ensi vuonna

Energiayhtiö Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoa ensi vuonna Hämeenlinnaan. Uusi henkilöautoille suunnattu (CNG) kaasutankkausasema tullaan rakentamaan Hämeenlinnaan, Helsinki-Tampere moottoritien välittömään läheisyyteen osoitteeseen Paroistentie. Tankkausasemalta saa tankattua maa- ja biokaasua, jotka käyvät henkilö- ja jakeluautoihin. Yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Gasum avasi tällä viikolla myös ensimmäisen kaasutankkausaseman Turkuun sataman välittömään läheisyyteen. Ensi vuonna Gasum avaa Hämeenlinnan aseman lisäksi asemia muun muassa Turkuun, Poriin ja pääkaupunkiseudulle. Yhtiö tiedottaa hankkeiden etenemisestä heti kun mahdollista. Uudet tankkausasemat tulevat sijaitsemaan keskeisillä paikoilla keskittyen pääosin kaupunkialueille ja liikenteen solmukohtiin. Suomessa on tällä hetkellä 26 kaasutankkausasemaa.

”Olemme todella iloisia, että saamme tankkausaseman Hämeenlinnaan hyvällä sijainnille. Kaasuautoilu kiinnostaa seudulla ja paikalliset toimijat mm. Kultakeskus, Hämeenlinnan kaupunki, Osuuskauppa Hämeenmaa ja paikallinen energiayhtiö Elenia Lämpö ovat edesauttaneet meitä hankkeen etenemisessä", kertoo Jussi Vainikka, Gasumin biokaasun liiketoiminnan kehityspäällikkö.

Kaasuinfrastruktuurin kehittyminen on keskeistä kaasuautoilun yleistymisen kannalta
Edullisen ja puhtaan liikennekaasun kysyntä kasvaa voimakkaasti koko ajan ja laajeneva kaasuajoneuvo-tarjonta parantaa mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön. Gasum on sitoutunut vahvasti kaasu-autoilun kehittämiseen. Yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kaasun liikennekäytön puolesta puhuvat edullisen hinnan lisäksi ympäristönäkökulmat. Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20 prosenttia alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva biopolttoaine, jonka käytöstä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Biokaasua tuotetaan Suomessa kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä.

Lisätiedot:
Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Biokaasu, Gasum Oy
puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi