Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?

Lue lisää


09.06.2016  

Isku pienentää hiilijalanjälkeään biokaasukäyttöisellä huoltoautolla

Jaa:

Huonekaluliike Isku kehittää huoltopalvelujaan ja on hankkinut biokaasulla kulkevan pakettiauton. Isku ottaa käyttöönsä biokaasulla kulkevan Mercedes-Benz Sprinter -pakettiauton. Isku haluaa pienentää hiilijalanjälkeään.

”Haluamme olla alamme edelläkävijä ympäristöasioissa ja kotimaisien raaka-aineiden käytössä. Ympäristölupamme rauetettiin vuonna 2015 ja tuotannossa toteutettiin iso energiatehokkuushanke vuonna 2016. Kotimaisella biokaasulla toimivat ajoneuvot ovat jatkumoa kehitysohjelmassamme.” kertoo Isku-Yhtymän hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa.

Isku on siirtynyt käyttämään tuotannossa vesiohenteisia lakkoja, petsejä ja maaleja. Myös kaikki verhoiluliimat ovat nykyisin liuotinvapaita aineita. Lisäksi Isku on panostanut viime vuosina vastuullisesti tuotetun puun ostamiseen ja on sertifioinut koko tuotannon puun alkuperäketjun PEFC-sertifikaatilla.

”Biokaasu on sata prosenttisesti suomalaista uusiutuvaa energiaa, jonka avulla voidaan vähentää riippuvuutta tuontipolttoaineista”, Gasum Oy:n liikennepalvelujen myyntipäällikkö Petri Michelsson kertoo. Auto ei tuota käytännössä lainkaan partikkelipäästöjä, samoin typenoksidi-, hiilivety- ja hiilimonoksidipäästöt ovat huomattavasti polttomoottoreita alhaisemmat. Maakaasulla ajettaessa CO2-päästöt vähenevät 20 prosentilla, biokaasulla CO2-päästöt pystytään neutralisoimaan täysin.

Uusi kotimaisella biokaasulla toimiva auto tulee Iskun toimistokalusteiden huoltopalveluihin pääkaupunkiseudulle. Tuotteista valtaosa tullaan kuljettamaan kesän jälkeen biokaasuautoilla kun Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 15 kappaletta biokaasukäyttöisiä muuttoautoja.

”Meille kotimaisuus ja ympäristö ovat arvoja, jotka näkyvät hankinnoissamme käytännössä. Iskun tuotteiden pitkä elinkaari on yksi osa ympäristöajatteluamme ja haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita huoltopalveluita. Auton tunnistaa rekisterinumerosta CO-2. Valinnan taustalla ajatus liputtaa CO2-päästöjen tärkeyttä. Kaikki suomalaiset päättäjät ja ostajat vaikuttavat asioihin valinnoillaan ja isot muutokset lähtevät pienistä päätöksistä. ”, kertoo Lähteenmaa.

Lisätietoja: Juha-Matti Lähteenmaa, hankintajohtaja, Isku-Yhtymä Oy  puh. +358 44 792 3362

Petri Michelsson, myyntipäällikkö, Gasum Oy  puh. +358 40 507 8657 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi