Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.07.2016

Gasumin biokaasu on Joutsenmerkillä varustettua, ympäristöystävällistä suomalaista energiaa

Gasumin biokaasu on saanut Joutsenmerkin kaikille käyttötarkoituksilleen. Merkki on jo aiemmin myönnetty liikennebiokaasulle. Nyt Gasumin biokaasu on joutsenmerkittyä myös muissa käyttötarkoituksissaan. Biokaasu soveltuu hyödynnettäväksi muun muassa kaasuliesillä kokkaukseen, kotien ja kiinteistöjen lämmitykseen sekä teollisuudessa tuotteiden valmistukseen.

Joutsenmerkin myöntäminen on aina laaja prosessi, jolla pyritään varmistamaan, että tuote täyttää ympäristö-, laatu- ja turvallisuusvaatimukset. Ympäristömerkinnän kriteeripäällikkö Karin Bergbomin mukaan tärkein peruste Joutsenmerkin myöntämiselle oli Gasumin biokaasun myönteinen ilmastovaikutus sekä sen korkea laatu.

”Biokaasun käyttö on suotavaa, sillä meidän pitäisi enenevissä määrin siirtyä pois fossiilisista polttoaineista. Biokaasun tekee entistä paremmaksi se, ettei sen valmistuksessa tuhlata turhaan luonnonvaroja, vaan kaasun raaka-aine syntyy hyödyntämällä jo olemassa olevia jätevirtoja”, Bergbom sanoo.

”Olemme iloisia ja ylpeitä Joutsenmerkin käyttöoikeuden laajentumisesta. Merkin saaminen kaikkiin biokaasun käyttötarkoituksiin osoittaa, että tekomme kestävän energiatulevaisuuden puolesta tuottavat tulosta. Pyrimme jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme edellytykset toimia mahdollisimman ympäristöystävällisesti”, sanoo Jani Arala, Gasumin biokaasuliiketoiminnan myyntiyksikön päällikkö.

Merkki myönnetään tuotteille, joiden ympäristövaikutus on pieni verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Bergbomin mukaan biokaasu on erinomainen tuoteryhmä Joutsenmerkille, sillä se on laajasti käytössä, ja sen ilmastovaikutus on huomattavasti alhaisempi kuin fossiilisilla polttoaineilla.

Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä tänä vuonna myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta.

Lisätiedot: Mette Murto, markkinointikoordinaattori, Gasum Oy puh. 020 44 78524, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Karin Bergbom, kriteeripäällikkö, Motiva Services Oy - Ympäristömerkintä puh. 045 657 8888, etunimi.sukunimi(a)ecolabel.fi