Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


20.05.2016

Kaslinkin Maire maito- ja kermatuotteet valmistuvat nyt biokaasulla

Gasum ja Kaslink Foods ovat solmineet sopimuksen biokaasun käytöstä Kaslinkin omien tuotteiden valmistuksessa. Kaslink on valmistanut oman Maire-tuotemerkkinsä tuotteet huhtikuusta lähtien kotimaisella biokaasulla. Maire-tuotteet tunnistaa kaupan hyllyltä niiden pakkausta koristavasta biokaasumerkistä.

Kaslink Foods on kouvolalainen perheyritys, joka on erikoistunut nestemäisten maito- ja kermatuotteiden sekä kastikkeiden ja kastikepohjien valmistukseen.

”Biokaasuun siirtyminen tuntui hyvin luontaiselta toimintamme kannalta. Pyrimme olemaan edelläkävijäyritys ympäristövastuullisuudessa ja biokaasun avulla pääsemme yhä lähemmäs tavoitteitamme”, sanoo Janne Hirvonen, Kaslinkin avainasiakaspäällikkö.

Kymenlaakson seudulla 130 henkilöä työllistävä Kaslink pyrkii vuoden 2017 loppuun mennessä energiaomavaraisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotannossa syntyvästä eloperäisestä sivuvirrasta saadaan tuotettua bioenergiaa koko tehtaan pyörittämiseen.

”Olemme iloisia siitä, että Kaslink otti meijerialalla ensimmäisten joukossa kotimaisen biokaasun käyttöönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajat voivat entistäkin paremmin vaikuttaa ostopäätöksillään käyttämiensä tuotteiden valmistustapaan. Kaslink myös liittyy nyt jo entuudestaan monipuoliseen biokaasua käyttävien kouvolalaisten yritysten joukkoon”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Biokaasumerkki takaa kuluttajille, että tuote on valmistettu kotimaisella biokaasulla. Merkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä antamalla kuluttajille valta vaikuttaa tuotteen valmistuskaareen. Sen käyttöoikeus myönnetään biokaasulla valmistetuille tuotteille ja tuoteryhmille tai palveluille, joiden tuottamisessa on hyödynnetty biokaasua. Tuotteen valmistajan hankkiman biokaasun määrän on vastattava tuotteen tai tuoteryhmän valmistuksessa käytetyn kaasun määrää.

Lisätietoja: Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuratkaisut, Gasum Oy puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Janne Hirvonen, avainasiakaspäällikkö, Kaslink Foods puh. 044 599 6430, etunimi.sukunimi(a)kaslink.fi