Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


08.03.2016

Kauppakeskus REDI lämmittää ensimmäisenä työmaansa suomalaisella biokaasulla

Gasum on tehnyt sopimuksen SRV:n kanssa kauppakeskus REDIn rakennustyömaan lämmittämisestä biokaasulla. Biokaasun käyttö kohteessa aloitettiin tammikuussa. Kauppakeskus REDIn työmaa on tähän mennessä Suomen ainoa biokaasulla lämpiävä rakennustyömaa.

”Tällä hetkellä biokaasulla tuotettua lämpöä käytetään kauppakeskuksen kellarikerrokseen tulevan pysäköintilaitoksen tiloissa. Pysäköintilaitokseen rakennetaan maanvaraisia lattioita ja tässä rakennusvaiheessa biokaasulla toimivat puhaltimet puhaltavat lämmintä ilmaa pitäen maan lämpimänä”, kuvaa biokaasun tämän hetkistä käyttöä Jukka Nikkola, SRV:n työmaapäällikkö REDIn työmaalta.

Työmaa on huomattavan iso alue ja lämmityskohteeksi pitkäaikainen projekti, sillä kauppakeskus valmistuu vuonna 2018. Työmaalla työskentelee noin 400 henkilöä, ja biokaasun kulutuksen on arvioitu olevan noin 8 000 MWh vuodessa riippuen työmaan lämmitettävästä tilavuudesta ja lämpötilasta.

”REDIn työmaan lämmityksessä käyttöön otettu biokaasu on hieno edistysaskel kestävälle rakennusteollisuudelle. Yhteistyö SRV:n kanssa osoittaa taas, miten monenlaiseen käyttötarkoitukseen biokaasu soveltuu.”, Gasumin biokaasuyksikön myynnin päällikkö Jani Arala sanoo.

Gasumin biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta sekä tästä kesästä eteenpäin myös Riihimäen uudesta biokaasulaitoksesta. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi.

REDI on Suomen suurin käynnissä oleva kaupunkirakentamisen hanke. Kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen ja kaikkiaan kahdeksan tornin yhteenlaskettu liikevaihto nousee yli miljardin euron. REDIn kauppakeskus avataan syksyllä 2018. REDIn tornit nousevat Kalasatamaan vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, ja ensimmäisen asuintornin Majakan asukkaat pääsevät muuttamaan arviolta vuoden 2018 loppupuolella. REDI valmistuu kokonaisuudessaan vuoteen 2023 mennessä.

Lisätietoja:  Timo Jokila, myyntipäällikkö, Gasum Oy  puh. 020 44 78552, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi