Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


10.05.2016

Scandicin keittiöissä siirryttiin biokaasuun

Gasum on solminut sopimuksen biokaasun käytöstä Pohjoismaiden johtavan hotelliketjun Scandicin kanssa. Scandicin kolmen Helsingin hotellin sekä Hilton Strandin keittiöissä ruoka valmistuu tästä eteenpäin biokaasulla.

”Biokaasu tukee hyvin Scandicin strategiaa, sillä pyrimme olemaan edelläkävijäyritys ympäristöasioissa. Liesikäytössä kaasu tarjoaa perinteiseen sähkölieteen verrattuna monia etuja. Kaasuliettä ei tarvitse pitää koko ajan päällä, jolloin keittiön lämpötila laskee. Lisäksi se kuumentaa grillivastukset puolet kuumemmaksi kuin sähkö, jolloin saamme grillattuun ruokaan aivan eri maun ja fiiliksen”, sanoo Scandicin Suomen Area Chef Jari Ervasti.

Gasumin biokaasua käytetään hotelliravintoloiden ruuan valmistamisessa ja takkojen lämmittämisessä noin 175 MWh vuodessa. Biokaasuun siirtymällä hotellien hiilidioksidipäästöt vähenevät 34 tonnia vuodessa, joka vastaa noin 15 henkilöauton vuosikulutusta. Biokaasu myös näkyy Scandicin ravintoloissa, sillä esimerkiksi Scandic Marskin ruokalistassa komeilee biokaasumerkki.

”Yhteistyö Scandicin kanssa on luontevaa, sillä olemme molemmat Joutsenmerkillä varustettuja yrityksiä. Biokaasu on helppo ja vaivaton tapa kehittää ympäristöystävällisyyttä edelleen. Scandicin biokaasuun siirtyminen osoittaa taas, miten moneen käyttötarkoitukseen kaasua voidaan käyttää”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Biokaasu on monikäyttöinen, täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi.

Gasum tuottaa biokaasua seitsemässä biokaasulaitoksessa, jotka sijaitsevat Turussa, Vehmaalla, Honkajoella, Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja loppuvuodesta 2016 myös Riihimäellä. Riihimäelle rakennettava biokaasulaitos valittiin hallituksen kärkihankkeeksi helmikuussa 2016. Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Gasum tuottaa jatkossa vuosittain yli 300 GWh:ta kotimaista biokaasua ja käsittelee vuosittain yhteensä 425 000 tonnia biohajoavaa jätettä.

Biokaasumerkki takaa kuluttajille, että tuote on valmistettu kotimaisella biokaasulla. Merkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä antamalla kuluttajille valta vaikuttaa tuotteen valmistuskaareen. Sen käyttöoikeus myönnetään biokaasulla valmistetuille tuotteille ja tuoteryhmille tai palveluille, joiden tuottamisessa on hyödynnetty biokaasua. Tuotteen valmistajan hankkiman biokaasun määrän on vastattava tuotteen tai tuoteryhmän valmistuksessa käytetyn kaasun määrää.

Lisätietoja:

Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuratkaisut, Gasum Oy puh. 044 054 8583,  etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Jari Ervasti, Area Chef Finland, Scandic puh. 050 402 7374, etunimi.sukunimi(a)scandichotels.com