Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


15.04.2016

Risavikan LNG-tuotantolaitos Skangasin omistukseen

Risavikan LNG-tuotantolaitoksen yrityskauppa on saanut Ruotsin ja Norjan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yrityskauppa vahvistaa Skangasin asemaa LNG-arvoketjun loppupäässä sekä toimijana Norjan markkinoilla ja Pohjanmerellä.

Gasum osti vuonna 2014 Lyse-konsernilta osake-enemmistön norjalaisen Skangasin jakeluliiketoiminnasta. Kauppaan kuului myös osto-optio Risavikan LNG-tuotantolaitokseen. Yritysosto oli osa Gasumin strategiaa parantaa kilpailukykyisen LNG:n saatavuutta Pohjoismaissa.

“Olemme vuonna 2014 allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti ostaneet Risavikan LNG-tuotantolaitoksen koko vuotuisen tuotantokapasiteetin. Yrityskaupan avulla saamme paikoilleen viimeisetkin palaset Skangasin yritysostoprosessissa. Kauppa on osa LNG-liiketoimintamme kehittämistä ja vahvistaa entisestään asemaamme Pohjoismaiden johtavana LNG-toimijana”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kertoo.

Risavikan nesteytyslaitoksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 300 000 tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG), ja sen varastosäiliön kokonaistilavuus on 30 000 m3. Kauppaan sisältyy myös LNG:n bunkrausasema.

Lisätiedot: Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy puh. +358 20 44 78 661 (Henna Walker, johdon assistentti) etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi