Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


15.04.2016

Risavikan LNG-tuotantolaitos Skangasin omistukseen

Risavikan LNG-tuotantolaitoksen yrityskauppa on saanut Ruotsin ja Norjan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yrityskauppa vahvistaa Skangasin asemaa LNG-arvoketjun loppupäässä sekä toimijana Norjan markkinoilla ja Pohjanmerellä.

Gasum osti vuonna 2014 Lyse-konsernilta osake-enemmistön norjalaisen Skangasin jakeluliiketoiminnasta. Kauppaan kuului myös osto-optio Risavikan LNG-tuotantolaitokseen. Yritysosto oli osa Gasumin strategiaa parantaa kilpailukykyisen LNG:n saatavuutta Pohjoismaissa.

“Olemme vuonna 2014 allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti ostaneet Risavikan LNG-tuotantolaitoksen koko vuotuisen tuotantokapasiteetin. Yrityskaupan avulla saamme paikoilleen viimeisetkin palaset Skangasin yritysostoprosessissa. Kauppa on osa LNG-liiketoimintamme kehittämistä ja vahvistaa entisestään asemaamme Pohjoismaiden johtavana LNG-toimijana”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kertoo.

Risavikan nesteytyslaitoksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 300 000 tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG), ja sen varastosäiliön kokonaistilavuus on 30 000 m3. Kauppaan sisältyy myös LNG:n bunkrausasema.

Lisätiedot: Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy puh. +358 20 44 78 661 (Henna Walker, johdon assistentti) etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä on katkennut

Lue lisää Sulje