Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


14.06.2016

Merikonttikuljetuksiin erikoistunut kuljetusalan ammattilainen Speed ottaa käyttöönsä LNG-käyttöisen konttirekan

Merikonttikuljetuksiin erikoistunut kuljetusalan ammattilainen Speed ottaa käyttöönsä LNG-käyttöisen Volvon kuorma-auton Vuosaaren satamaan. Konttikuljetukset sujuvat jatkossa satamasta puhtaasti nesteytetyllä maakaasulla eli LNG:llä. Gasum kehittää liikennekaasujen tankkausasemaverkostoa, joka mahdollistaa LNG:n käytön raskaassa liikenteessä. Vuosaaren satamaan aukeaa elokuussa raskaalle liikenteelle tarkoitettu LNG-tankkausasema.

”Haluamme toimia suunnannäyttäjänä kuljetusalalla ja ottaa käyttöön uutta ympäristöystävällisempää kalustoa. LNG on luonteva jatkumo pyrkimyksillemme kohti vihreämpiä kuljetuksia. Jo neljän vuoden ajan olemme olleet mukana Ekorekkakokeilussa, jossa liikennöidään suurikapasiteettisilla yhdistelmillä Trafin poikkeusluvalla. Testitulokset ovat lupaavia: hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet jopa yli 40 %. Ympäristövastuulliset asiakkaamme ovat antaneet kannustavaa palautetta Ekorekasta ja siksi uskon, että myös LNG-autojen määrä Speedillä kasvaa tulevaisuudessa”, kertoo Speed Group Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vallas.

”Olemme iloisia, että Speed investoi LNG-käyttöiseen kuorma-autoon. LNG sopii raskaaseen liikenteeseen erinomaisesti. Speed toimii esimerkkinä muille kuljetusyhtiöille tarjoamalla puhtaampia konttikuljetuksia. LNG on erinomainen vaihtoehto korvaamaan dieseliä ja sen avulla voi vähentää päästöjä”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Petri Michelsson.

”Volvo haluaa olla aktiivisesti mukana kehityksessä ja näin osallistumalla voimme parhaalla mahdollisella tavalla rakentaa ja kehittää kuorma-autoalaa palvelemaan asiakkaitamme ja yhteiskuntaa entistä paremmin tulevaisuutta ajatellen, samalla meidän ympäristö-perusarvoa huomioiden. Näin myös varmistamme, että meillä on alan paras osaaminen ja tieto liittyen uusiin teknologioihin ja tuotteisiin”, kertoo Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Kimmo Ahonen.

Gasum kehittää liikennekaasujen tankkausasemaverkostoa ja mahdollistaa nesteytetyn maakaasun (LNG) käytön erityisesti raskaassa liikenteessä. Yhtiö on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtenä osana markkinan kehittämistä tavoitteena on lisätä tankkausasemien lukumäärää noin 35 uudella asemalla kymmenessä vuodessa. Vuosaaren satamaan valmistuva raskaalle liikenteelle suunnattu LNG-tankkausasema avautuu elokuussa ja Turun satamaan LCNG-tankkausasema syyskuussa. Jyväskylään ja Vantaalle avatuvat LCNG-asemat vuonna 2017. Rakentuva infrastruktuuri mahdollistaa myös nesteytetyn biokaasun (LBG) käytön raskaassa liikenteessä. Maakaasulla ajettaessa päästöt ovat alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Kaasu on lisäksi edullinen liikennepolttoaine.

Lisätiedot: Petri Michelsson, myyntipäällikkö, biokaasu, Gasum p. +358 40 507 8657, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi Tuomo Vallas, toimitusjohtaja, Speed Group Oy p. +358 400 499011, etunimi.sukunimi(a)speed.fi Kimmo Ahonen, myyntijohtaja, Volvo Finland Ab p. +358 50 349 5927, etunimi.sukunimi(a)volvo.com