Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.05.2016

Terästeollisuuden suunnannäyttäjä BE Group alkaa valmistaa paikallisella biokaasulla tuotteita teräksistä ja metalleista

Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista terästen ja metallien jakelijoista ja tuotantopalvelujen toimittajista, BE Group Oy Ab alkaa valmistaa teräs- ja metallituotteita suomalaisella ja paikallisista biohajovista jätteistä valmistetulla Gasumin biokaasulla Lahden toimipisteessä.

BE Group Oy Ab ostaa biokaasun Lahti Energialta. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen ensimmäisenä Suomessa ekologisia ympäristöä säästäviä biokaasulla valmistettuja tuotteita teräksistä ja metalleista.

”Olemme erikoistuneet terästen esikäsittelyyn ja haluammekin palvella asiakkaita entistä ympäristöystävällisemmin. Isona ostajana olemme houkutteleva yhteistyökumppani sekä teräksen tuottajille että asiakkaille. Asiakas hyötyy joustavasta ostoprosessista ja toiveidensa mukaan räätälöidyistä tuotteista. Haluamme toimia edelläkävijänä ja suunnannäyttäjä alan muille yrityksille. Siksi haluamme tarjota biokaasulla valmistettuja tuotteita asiakkaille”, kertoo BE Groupin laatu- ja ympäristöpäällikkö Esa Koivisto.

”On hienoa, että voimme aloittaa biokaasuyhteistyön BE Groupin kanssa, joka toimii meille uudessa segmentissä, eli terästeollisuudessa. On kiva huomata, että valmistavassa teollisuudessakin paikalliselle, suomalaiselle ja ympäristöystävälliselle biokaasulle on kysyntää. Myös terästuotteiden ostajat ovat nykyään entistä ympäristötietoisempia ja haluavat tehdä ekologia valintoja. BE Group voi toimia suunnannäyttäjänä ja tarjota asiakkailleen tuotteita teräksistä ja metalleista, jotka ovat valmistettu biohajoavista jätteistä jalostetulla biokaasulla. Samalla yhtiö vähentää hiilidioksidi- ja lähipäästöjään käyttämällä jätteistä jalostettua biokaasua valmistusprosessissaan”, kertoo Gasumin biokaasuratkaisuiden myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Biokaasu valmistetaan paikallisista biohajoavista jätteistä

Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine. Gasum käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä biokaasulaitoksessa, jotka sijaitsevat Turussa, Vehmaalla, Honkajoella, Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja loppuvuodesta 2016 myös Riihimäellä. Riihimäelle rakennettava biokaasulaitos valittiin hallituksen kärkihankkeeksi helmikuussa 2016. Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Jatkossa yhtiö tuottaa vuosittain yli 300 GWh:ta kotimaista biokaasua ja käsittelee yhteensä 425 000 tonnia biohajoavaa jätettä.

Lisätiedot: Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuratkaisut, Gasum Oy puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Esa Koivisto, laatu- ja ympäristöpäällikkö, HSEQ, BE Group Oy Ab p. 050 5522608, etunimi.sukunimi@begroup.fi