Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


13.07.2016

Turkuun avautuu tankkausasema syyskuussa 2016

Gasum avaa Turun Tuontiväylälle sijoittuvan LCNG-kaasutankkausaseman erityisesti raskaan liikenteen käyttöön syyskuun loppupuolella 2016. Tankkausaseman käyttöönottopäivämäärä tarkentuu rakennustöiden edetessä tontilla. Ohessa on havainnekuvia tulevasta Turun ensimmäistä kaasutankkausasemasta sataman välittömään läheisyyteen.

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen. Puhtaan ja edullisen liikennekaasun kysyntä kasvaa voimakkaasti koko ajan, ja laajeneva kaasuajoneuvotarjonta sekä asemaverkosto parantavat entisestään mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön. Nykyisin paineistettua maakaasua (CNG) käytetään bussien ja henkilö- ja pakettiautojen polttoaineena.

Gasum haki Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksien selvittämiseen ja neljän pilottiaseman toteutukseen erityisesti raskaalle liikenteelle Turkuun, Helsinkiin, Vantaalle ja Jyväskylään. Myönnetty 2,65 miljoonan EU-tuki mahdollistaa maakaasun käyttömahdollisuuden laajentamisen myös raskaaseen liikenteeseen nesteytetyn maakaasun (LNG) avulla. Tuen määrä on 50 prosenttia investoinnin arvosta. Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 5,3 miljoonaa euroa ja se palvelee TEN-T -ydinverkkoa, 2014/94/EU-direktiivin tavoitteiden täytäntöönpanoa Suomessa sekä vaihtoehtoisten käyttövoimien markkinoiden kehittymistä maantieliikenteessä. Nyt rakentuva infrastruktuuri mahdollistaa tulevaisuudessa myös nesteytetyn biokaasun käytön raskaassa liikenteessä.

Maakaasulla ajettaessa päästöt ovat alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuvaa ja kotimaista, ja se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus. Kaasu on edullinen liikennepolttoaine.

Yhtiö kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa, ja tavoitteena on lisätä yhtiön omien tankkausasemien lukumäärää noin 35 uudella asemalla seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Sanasto:

*LNG = nesteytetty maakaasu  **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä

Lisätietoja:

Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Biokaasu, Gasum Oy  puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Content image