Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


26.10.2016

Turun kaasutankkausasema on avattu – nyt saa kaasua tankkiin!

Turun kaasutankkausasema on avattu kaasuautoilijoiden käyttöön keskiviikkona 26.10.2016 osoitteessa Tuontiväylä. Asema on Suomen ensimmäinen henkilöautoille, hyötyajoneuvoille ja raskaalle liikenteelle tarkoitettu kaasutankkausasema.

Gasum on avannut Turun Tuontiväylälle sijoittuvan LNG/LCNG-kaasutankkausaseman. Uudelta tankkausasemalta saa tankattua maa- ja biokaasua. Paineistettu maa- ja biokaasu käy polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Nesteytetty maa- ja biokaasu (LNG/LBG) soveltuu raskaan liikenteen ajoneuvoihin.

Edullisen ja puhtaan liikennekaasun kysyntä kasvaa voimakkaasti koko ajan ja laajeneva kaasuajoneuvotarjonta parantaa mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön. Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kaasuinfrastruktuurin kehittyminen on keskeistä kaasuautoilun yleistymisen kannalta; kattavan verkoston ansioista vähäpäästöisellä kaasulla pääsee ajamaan saumattomasti ympäri Suomen. Suomessa on tällä hetkellä 26 kaasutankkausasemaa.

Kaasun liikennekäytön puolesta puhuvat edullisen hinnan lisäksi ympäristönäkökulmat. Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20 prosenttia alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva biopolttoaine, jonka käytöstä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Biokaasua tuotetaan Suomessa kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä.

Gasum on saanut Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksien selvittämiseen ja neljän pilottiaseman toteutukseen erityisesti raskaalle liikenteelle Turkuun, Helsinkiin, Vantaalle ja Jyväskylään. Nyt avatun Turun tankkausaseman lisäksi Helsingin Vuosaaren LNG-tankkausasema on ollut käytössä elokuusta lähtien. Vantaan ja Jyväskylän tankkausasemat valmistuvat vuonna 2017.

Turun kaasutankkausasema sijaitsee Tuontiväylällä. Kaasutankkausaseman virallisia avajaisia vietetään avajaisseminaarissa maanantaina 7.11.2016.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä

Lisätietoja: Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Biokaasu, Gasum Oy puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Content image