Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


22.02.2016

Uusi vähäpäästöisen liikenteen uutispalvelu, Vihreäkaista.fi, palvelee kuluttajaa

Vihreä Kaista on uusi kestävän kehityksen verkkopalvelu, jossa käsitellään laajasti tulevaisuuden liikennettä ja sen vähäpäästöisiä vaihtoehtoja. Palvelu tarjoaa kootusti ajantasaisinta tietoa vähäpäästöisen liikenteen infrastruktuurin ja ajoneuvovalikoiman kehittymisestä sekä esittelee käyttäjien kokemuksia. Palvelun yhtenä tavoitteena on tukea vähäpäästöisen liikennemarkkinan kasvua valtakunnallisesti.

Vihreä Kaista löytyy osoitteesta www.vihreakaista.fi. Sivusto avattiin lokakuussa ja se on tähän mennessä kerännyt yli 16 000 vierailua. Sivuston virallinen lanseeraus tapahtuu Levillä vähäpäästöisten autojen koeajoviikkojen muodossa 22.2.–1.4.2016.

Plugit Finlandin ja Gasumin yhteistyössä liikkeelle laittama Vihreä Kaista -sivusto viestii kuluttajalähtöisestä näkökulmasta ja toimii vaihtoehtoisen liikenteen kysynnän ja tarjonnan kohtauspaikkana. Palvelun tarkoituksena on yhdistää eri alojen osaajat ja tukea monikanavaisuuden kautta muun muassa perinteisen autokaupan onnistumista. Vihreä Kaista -palvelussa kuluttaja voi myös autovertailun avulla määrittää itselleen sopivan ajoneuvon, selvittää kustannuslaskurin avulla polttoainekustannuksien eroja sekä tutustua moniulotteiseen karttapalveluun.

”Liikenteen päästöjen vähentämiseen tarvitaan apuja niin valtiolta kuin Euroopan unioniltakin, mutta tervettä markkinaa ja kysyntää vaihtoehtoisille polttoaineille ei saada luotua pelkällä lainsäädännöllä. Kuluttajille tulee tarjota riittävästi sekä informaatiota että konkreettisia ratkaisuja, jotta muutos päästöjen vähentämiseksi saadaan aikaan”, toteaa Topi Aaltonen Plugit Finlandilta.

Vihreä Kaista lanseerataan Levillä 22.2.–1.4.2016

Vihreäkaista.fi-verkkopalvelun lanseeraus tapahtuu Levillä, Hotelli Hullu Poron edustalla järjestettävien sähkö- ja kaasuautojen koeajoviikkojen muodossa. Koeajoviikkojen tarkoituksena on kohdata kuluttajat ja päättäjät kiireettömässä ympäristössä, esitellä vähäpäästöiseen liikenteen käyttövoimia- ja henkilöajoneuvoja sekä Vihreäkaista.fi-palvelua. Samassa yhteydessä halukkaille tarjotaan mahdollisuus eri ajoneuvojen koeajoon.

”Olemme tehneet vastaavia koeajotapahtumia pienemmässä mittakaavassa ja huomanneet niiden tarpeellisuuden vähäpäästöisen liikenteen edistämisessä. Sähkö- ja kaasuautoiluun liittyy paljon uskomuksia, joiden murtaminen on edellytys ajoneuvojen yleistymiseen. Levi on erinomainen paikka niin imagollisesti kuin olosuhteiltaan murtamaan näitä uskomuksia”, kertoo Topi Aaltonen Plugit Finlandilta.

”Nykyinen biokaasun tankkausasemaverkosto kattaa hyvin keskeiset Etelä-Suomen alueet, mutta selkeä tavoitteemme on pystyä palvelemaan asiakkaita laajemmin. Gasumilla on investointiohjelma 35 uuden tankkausaseman rakentamiseksi ja lisäksi haemme ratkaisuja mobiileihin tankkauslaitteisiin. Leville tuotava pienimuotoinen tankkausyksikkö on ensimmäinen pilottimme tässä asiassa. Vaikka tankkauskärryn kapasiteetti on pieni, se on merkittävä avaus joustavien palvelumallien kehitykselle”, toteaa biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Iina-Lydia Pihlainen Gasumilta.

Lisätietoja:

Plugit Finland Oy, Topi Aaltonen, myynti- ja markkinointijohtaja, p. 046 810 1684, etunimi.sukunimi(a)plugit.fi

Gasum Oy, Iina-Lydia Pihlainen, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö, p. 041 456 6612, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi