Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


12.01.2016

Uusi alus Skangasin bunkrausasiakkaaksi Norjassa

Kuivarahtialus MV Greenland käytti 8.1.2016 ensimmäistä kertaa Skangasin bunkrauspalvelua Stavangerin satamassa Norjassa. Tankkaus toteutettiin pumppamalla nesteytetty maakaasu (LNG) säiliöautosta laivaan. 

MV Greenland tankattiin Skangasin nesteytetyllä maakaasulla (LNG) Risavikan sataman Westportissa sijaitsevalta laiturilta Stavangerissa. Bunkraus kuuluu Skangasin päivittäiseen toimintaan, ja yhtiö toivottaa uudet alukset mielellään tervetulleiksi "LNG-perheeseen".

Vihreää meriliikennettä

MV Greenland on vuonna 2015 valmistunut sementin kuljetukseen tarkoitettu alus, jota liikennöi suuri kansainvälinen sementtilaivayhtiö KGJ Cement. MV Greenland on ensimmäinen LNG:tä käyttövoimanaan käyttävä kuivarahtialus, jonka paineistettu LNG-säiliö sijaitsee laivan rungon sisällä. Aluksen kaksipolttoainemoottorin on toimittanut Wärtsilä.

MV Greenlandin käyttöönotto on jälleen yksi osoitus siitä, että uudet ympäristöystävälliset alukset tekevät tuloaan meriliikenteeseen. Se täyttää maakaasulla kulkiessaan kaikkein tiukimmatkin päästörajat sekä myöhemmin mahdollisesti asetettavat ympäristövaatimukset.

LNG sopii monenlaisille aluksille

Skangasilla on huomattu, että LNG:n käyttö polttoaineena on laajentumassa uusille merenkulkualan segmenteille. LNG:tä on Norjassa käytetty matkustajalauttojen ja offshore-huoltoalusten käyttövoimana, mutta nyt siitä on kiinnostuttu useilla eri aloilla myös Norjan ulkopuolella. LNG:tä käytetäänkin nykyisin niin merivartioalusten, säiliöalusten, katamaraanien, ro-ro-alusten kuin hinaajienkin polttoaineena.

MV Greenlandin myös LNG:llä kulkeva sisaralus saadaan näillä näkymin liikenteeseen toukokuussa 2016.

LNG-toimituksia säiliöautosta laivaan Pohjoismaissa

MV Greenland toimii spot-markkinoilla, joten se voi käyttää useita eri bunkraussatamia. Skangas tarjoaa säiliöauto-, bunkrausalus- ja kaasuputkiratkaisuihin perustuvia LNG-toimituksia Pohjois-Euroopassa.

Lisätiedot:

Gunnar Helmen, avainasiakkuuspäällikkö, Skangas Puh. +47 475 09 048, etunimi.sukunimi(a)skangas.com www.skangas.com/fi