Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.02.2017

Gasum myy Porvoon Tolkkisissa sijaitsevan alueen

Gasum on valmistellut Porvoon Tolkkisten niemen alueella sijaitsevan kiinteistön myyntiä keväästä 2016 asti. Alueella suoritettiin aiemmin osittainen metsän poisto ja sitä valmisteltiin yleiskaavan mukaiseen käyttöön. Alue myydään Helsingin ja Porvoon kaupungeille. Kaupan suunnitellaan toteutuvan helmikuussa 2017.

Gasum hankki Tolkkisten alueen omistukseensa vuonna 2010 tavoitteena rakentaa alueelle nesteytetyn maakaasun (LNG) tuontiterminaali. Koska terminaali ei toteutunut Porvooseen, Gasum luopuu alueesta, jota se ei enää tarvitse. Alue myydään Helsingin ja Porvoon kaupungeille. Uudet omistajat ottavat alueen monipuolisesti käyttöönsä. 

Kaupan toteutuessa Tolkkisten niemen eteläosan metsä- ja virkistysalueet siirtyvät Porvoon kaupungille, joka säilyttää alueet entiseen tapaan asukkaiden virkistys- ja ulkoilukäytössä. 

Porvoon kaupungin omistukseen siirtyy myös alueen pohjoisosa, jonka kiviaineksen Gasum myy erillisellä sopimuksella NCC Industry Oy:lle. NCC hakee kiinteistöllä tehtävän kiviaineksen poistoon tarvittavat luvat ja vastaa ottotoiminnasta sekä kiviainestoimintaan liittyvästä tiedottamisesta. 

Tolkkistentien varrella sijaitseva alue siirtyy Helsingin kaupungille, joka kaavailee alueelle veneiden talvisäilytystä. 

Pohjoisosan ranta-alue siirtyy Porvoon ja Helsingin kaupungeille yhteisesti. 

Kiinteistökaupan osapuolet järjestävät asukastilaisuuden alueen asukkaille myöhemmin. Kutsu tilaisuuteen lähetetään erikseen.

 

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, johtaja, Gasum
p. 020 44 78 754, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Fredrick von Schoultz, apulaiskaupungin johtaja, Porvoon kaupunki
p. 040 554 1586, fvs(a)porvoo.fi

Tom Qvisen, maanhankinta, Helsingin kaupunki
p. 09 310 34201, etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi

Jan Liimatainen, aluejohtaja, NCC
p. 040 759 3936, etunimi.sukunimi(a)NCC.fi

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, lue lisää yhtiöstämme.

Porvoo on 50 000 asukkaan kaupunki, jossa lähellä ovat niin kaunis luonto kuin keskusta kaikkine palveluineen. www.porvoo.fi

Helsinki on Suomen pääkaupunki. Helsingissä on yli 600 000 asukasta. Helsingin kaupunki on maan suurin työnantaja. www.hel.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17 000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä. www.ncc.fi