Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.03.2017

Gasum teki uudet sitoumukset Baltic Sea Action Groupille

Gasum asetti uudet sitoumukset Baltic Sea Action Groupille (BSAG). Sitoumukset liittyvät kierrätysravinteiden kehittämiseen ja nesteytetyn biokaasun (LBG) käytön edistämiseen meriliikenteen polttoaineena.

Gasum asetti uudet Baltic Sea Action Groupin Itämeren tilaa edistävät sitoumukset. Yhtiö sitoutuu kehittämään maatalouden ja teollisuuden käyttöön turvallisia ja tehokkaita kierrätysravinteita, jotka on valmistettu jätevesilietteestä tuotetun biokaasun mädätysjäännöksestä. Uuden konseptin avulla yhtiö edistää jätevesilietteiden ja muiden biohajoavien jätteiden käsittelyä ja ravinteiden kiertoa sekä vähentää ravinteiden valumisen riskiä Itämereen.

Gasum sitoutuu myös edistämään kiertotaloutta hyödyntämällä laivoilla syntyviä biohajoavia jätteitä biokaasun tuotannossa. Konseptin avulla yhtiö edistää nesteytetyn biokaasun käyttöä meriliikenteessä, mikä vähentäisi laivojen ilmapäästöjä. Gasumin tytäryhtiö Skangas vastaa nesteytetyn biokaasun markkinan kehittämisestä ja nesteytetyn biokaasun myynnistä asiakkaille. Gasum on aiemminkin tehnyt Baltic Sea Action Groupille sitoumuksen liittyen LNG-markkinan kehittämiseen.

BSAG on vuonna 2008 perustettu itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, joka toimii Suomessa. Säätiön työn tavoitteena on Itämeren ekologisen tasapainon palautuminen. Gasumin sitoumuksiin ja etenemisaskeleisiin voi tutustua BSAG:n verkkosivuilta http://www.bsag.fi/commitmentbank.

 

Lisätietoja:

Tommy Mattila, johtaja, myynti ja markkinointi, Skangas
puh. 040 5819247, etunimi.sukunimi@skangas.com

Roosa Jaakkola, kestävän kehityksen asiantuntija, Gasum
puh. 020 44 78489, etunimi.sukunimi@gasum.com

Pieta Jarva, viestintäpäällikkö, BSAG
puh. 050 338 10 96, etunimi.sukunimi@bsag.fi

 

Lue lisää energiayhtiöstämme

Lue lisää Gasumin tytäryhtiöstä, LNG-yhtiöstä Skangasista

Lue lisää Baltic Sea Action Groupista (BSAG)