Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


17.05.2017

Gasum esittelee Jyväskylän Kuljetus-messuilla LNG:n mahdollisuuksia raskaalle liikenteelle

Kävijät voivat tutustua nesteytetyn maakaasun ja biokaasun etuihin polttoainevaihtoehtona eri kokoluokan ajoneuvoissa. Messuilla on esillä puhtaasti kaasulla kulkevat Ivecon kuorma-auto, Mercedes-Benz Sprinter NGT ja Volkswagen Caddy Maxi ja Volvo FE 320 jäteauto.

Gasum osallistuu Jyväskylän Kuljetus-messuille 18.5.–20.5.2017. Gasumin messuosastolla voi tutustua nesteytettyyn maakaasuun (LNG) raskaan liikenteen polttoainevaihtoehtona ja paineistetun bio- ja maakaasun (CNG) käyttämiseen hyöty- ja jakeluajoneuvoissa.

”Ympäristöystävällisten kuljetusten kysyntä on kasvussa, samoin kuin kuorma- ja pakettiautokauppa. Yritykset pyrkivät kaluston uusimisessa myös aktiivisesti pienentämään ekologista jalanjälkeään. LNG vähentää merkittävästi typenoksidi- ja hiilidioksidipäästöjä, eikä tuota lainkaan pienhiukkaspäästöjä. LNG on liikennepolttoaineena myös edullinen. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua sen mahdollisuuksiin liikennekäytössä”, Gasumin myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen kertoo.

Esillä LNG-käyttöinen kuorma-auto ja biokaasulla käyvä jäteauto

Messuosastolla on esillä Iveco Starlis NP9 LNG/CNG kaasukuorma-auto, jossa on 285 litran CNG-säiliö (bio- tai maakaasu) ja 750 litran LNG-säiliö (nesteytetty maakaasu). Molempien tankkien ollessa täynnä sen yhteistoimintamatka on noin 1 035 kilometriä. Esillä on myös bio- ja maakaasua käyttävät, kuljetus- ja jakelukäyttöön soveltuvat Mercedes-Benz Sprinter 316 NGT ja Volkswagen Caddy Maxi TGI.

Ulko-osastolla on esillä paineistetulla biokaasulla tai maakaasulla kulkeva jäteauto Volvo FE 320, joka vähentää jätehuollon ja kaupunkijakelun hiilidioksidipäästöjä dieseliin verrattuna jopa 70 prosenttia.

Gasumin ja Secto Automotiven yhteistyöstä huomattavia etuja yritysautoilijalle

Secto Automotive ja Gasum tuovat markkinoille ensimmäisenä täysin kiinteä hinnoitellun yritysautoilupalvelun. Kiinteä hinnoittelumalli koskee yrityksen työsuhdeautoja muun muassa yhteiskäyttöautoja sekä vapaa autoetuautoja, jolloin yritys maksaa käytännössä kaikki autoiluun liittyvät kulut. Leasinghintaan sisältyy nyt valinnan mukainen kaasuauto, sovittu kilometrimäärä, kaasutankkaukset, huollot, huoltojen sijaisautot, pesut, rengaspalvelu ja vakuutukset. Kuukausihinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Autoveron laskentaperusteena toimivat hiilidioksidipäästöt ovat kaasuautoissa matalia, esimerkiksi Skoda Octaviassa 99 grammaa kilometriä kohti, mikä laskee autoveroa. Matala autovero taas laskee auton hankintahintaa ja verotusarvoa, mikä on kannattavaa sekä yritykselle, että auton käyttäjälle.

Uudet asemat vahvistavat tankkausasemaverkostoa

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Kesällä 2017 aukeaa henkilö-, jakelu-, jäteautoja sekä busseja palvelevat kaasutankkausasemat Poriin, Hämeenlinnaan ja Vantaan Petikkoon. Suomen ensimmäiset raskaan liikenteen LNG-kaasutankkausasemat sijaitsevat Helsingin Vuosaaressa ja Turun sataman läheisyydessä. Seuraavaksi avataan uudet LNG-asemat Jyväskylään ja Vantaalle kesän 2017 aikana. Bio- ja maakaasun avulla voidaan tehokkaasti vähentää sekä liikennepäästöjä että autoiluun liittyviä kustannuksia.

Gasumin Jyväskylän Kuljetus-messujen messuosasto on C200 ja ulkopaikka U165.

Lisätietoja:
Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuliiketoiminta, Gasum Oy
puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Juha-Matti Koskinen, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 040 768 7188, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Ville Sipponen, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 0400 818 202 etunimi.sukunimi(a)gasum.com


Kuljetus-messut järjestetään kolmatta kertaa. Tapahtuma kokoaa yhteen kuorma- ja pakettiautojen maahantuojat, perävaunujen ja päällirakenteiden valmistajat. Tapahtuma on suunnattu mm. maantiekuljetusten yrittäjille ja kuljettajille sekä logistiikasta, huolinnasta, varastoinnista, varaosapalveluista vastaaville. www.kuljetusmessut.fi