Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


17.10.2017

Gasum edisti kolmannella vuosineljänneksellä Q3 puhtaampaa liikennettä maalla ja merellä

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.9.2017

• Liikevaihto 676 miljoonaa euroa (2016 Q3: 589 milj. euroa)

• Liikevoitto 78 miljoonaa euroa (2016 Q3: 86 milj. euroa)

• Maakaasuliiketoiminnan myynti 16,5 TWh (17,0 TWh)

• LNG-liiketoiminnan myynti 4,5 TWh (3,9 TWh)

• Biokaasuliiketoiminnan myynti 392 GWh (147 GWh)


Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden kolmatta neljännestä: 

"Tarkastelujaksolla yhtiö panosti puhtaamman liikenteen edistämiseen sekä maalla että merellä. LNG-liiketoiminta solmi merkittävän kumppanuuden ESL Shippingin kanssa, joka aloittaa liikennöinnin kahdella LNGkäyttöisellä aluksella vuoden 2018 alkupuoliskolla. Meriliikenteen polttoaineena LNG eli nesteytetty maakaasu täyttää kaikki nykyiset ja tiedossa olevat tulevat ympäristövaatimukset. Sen käyttö myös pienentää alusten hiukkaspäästöjä ja vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Meriteollisuus pitää LNG:tä kustannustehokkaana vaihtoehtona päästöjä vähennettäessä.

Vuoden kolmannella neljänneksellä vahvistimme tankkausasemaverkostoamme kaasuautoilijoille avaamalla uusia tankkausasemia keskeisille liikenteen solmukohdille, Vantaalle ja Jyväskylään. Solmimme myös tärkeän kiertotalouskumppanuuden IKEA Suomen kanssa. Yhteistyön myötä Suomen IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan biokaasua, ja samalla tavaratalojen yhteyteen rakennetaan Gasumin kaasutankkausasemat.

Suomalaiset maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinat avataan kilpailulle vuonna 2020 maakaasumarkkinalain mukaisesti. Kaasumarkkinasääntötyöskentelyä toteutetaan syksyllä aktiivisesti työpajatyöskentelynä yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Yhtiö pitää tärkeänä sitä, että asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa rakennetaan parhaat mallit, jotka palvelevat suomalaisia kaasunkäyttäjiä.”

Lue koko Q3-osavuosikatsaus 2017 >

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum
puh. +358 20 44 78 661
(Henna Walker, johdon assistentti)
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää yhtiöstämme >

Content image

"Tarkastelujaksolla panostimme puhtaamman liikenteen edistämiseen sekä maalla että merellä. LNG-liiketoiminta solmi merkittävän kumppanuuden ESL Shippingin kanssa, joka aloittaa liikennöinnin kahdella LNG-käyttöisellä aluksella vuoden 2018 alkupuoliskolla. Vahvistimme tankkausasemaverkostoamme kaasuautoilijoille. Solmimme myös tärkeän kiertotalouskumppanuuden IKEA Suomen kanssa. Suomalaiset maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinat avataan kilpailulle vuonna 2020 maakaasumarkkinalain mukaisesti."

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum