Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


31.08.2017

Gasum sijoittui kymmenen parhaan joukkoon Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailussa

Gasum menestyi T-median toteuttamassa Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailussa ja sijoittui sijalle 9. suurten yritysten sarjassa. Kilpailuun osallistui 128 työnantajaa ja vastauksia tuli jopa 6 000 kesätyöntekijältä. Kilpailu toteutettiin verkkokyselynä kesä-heinäkuun 2017 aikana ja voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen perusteella. Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kilpailussa menestyminen tukee Gasumin yritysvastuun tavoitetta edistää vastuullisuutta yhdessä sidosryhmiemme kanssa.

Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailun voitti suurten yritysten sarjassa asuntosijoitusyhtiö Kojamo sekä pienten ja keskisuurten sarjassa kemian alan yritys Kraton Chemical. Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa sai työeläkeyhtiö Ilmarinen ja pronssia cleantech-yritys Ensto. Pienten ja keskisuurten sarjassa toisen sijan sai lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä ja pronssia kone- ja metallialan yritys Alfa Laval Aalborg. 

Suomalaisnuoret arvostavat kesätyökokemuksia

T-Median toteuttaman Vastuullisin kesäduuni 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaiset työnantajat hoitavat kesätyöhön liittyvät asiat hyvin. Samalla nuorten kiinnostus työelämää kohtaan lisääntyy. Työnantajat hukkaavat kuitenkin usein tilaisuuden saada nuoret kiinnostumaan edustamastaan toimialasta.

Tutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia kesätyöntekijöistä olisi valmis työskentelemään yrityksessä myös jatkossa. Silti vain hieman yli puolet kokee kesätyön lisänneen kiinnostusta työnantajan toimialaa kohtaan.

Tutkimuksen mukaan kesätyö jää usein yksittäiseksi kokemukseksi sen sijaan, että se voisi toimia innostajana nuoren alavalinnalle. Työnantajille kesätyö on ainutlaatuinen tilaisuus näyttää, mitä kaikkea ala tarjoaa. Useilla toimialoilla tehdään paljon työtä, jotta nuoret hakeutuisivat alalle. Myös työnantajilla on suuri vastuu siitä, että nuori löytää oman urapolkunsa muuttuvassa työelämässä.

”Pidämme tärkeänä edistää vastuullisuuta ja haluamme kannustaa innokkaita nuoria tulevaisuuden toimialalle, työskentelemään energia-alalle puhtaamman huomisen puolesta. Otamme vuosittain kymmenittäin kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin toimipisteisiimme Espooseen, Kouvolaan, Tampereelle, Imatralle, Hyvinkäälle ja Helsinkiin. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti talouden tehtävistä kunnossapitoon. Seuraavan kerran haemme kesätyöntekijöitä tammikuussa 2018,” kertoo Anja Kuparinen, henkilöstöjohtaja Gasumilta.

Tutustu Gasumin viime kesän kesätyöntekijöihin ja heidän kokemuksiin energia-alasta.

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median luotsaamaan Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 371 työnantajaa, jotka tarjosivat yhteensä yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuivat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

 

Vastuullinen kesäduuni 2017 -kilpailun TOP 10:

Suurten yritysten sarja:

Kojamo
Ilmarinen
Ensto
Borealis Polymers
Vahanen-yhtiöt
Peab
Fingrid
Kotkamills
Gasum
Cargotec

 

Pienten ja keskisuurten yritysten sarja:

Kraton Chemical
Lasten Kesä
Alfa Laval Aalborg
Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset
Tuomi Logistiikka
Pohjois-Karjalan sähkö
Pirkan Opiskelija-asunnot
mySafety
OP Etelä-Pohjanmaa
M2-Kodit

Lue lisää T-Median Vastuullinen työnantaja -kampanjasta
http://kesaduuni.org/

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, tuottaa ja jalostaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle.

Tutustu Gasumin avoimiin työpaikkoihin ja työnantajakuvaan

Lue lisää