Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.11.2017

Gasum uudistaa toiminnanohjausjärjestelmänsä

Gasum uudistaa Digian kanssa toiminnanohjausjärjestelmänsä ja ottaa käyttöönsä pilvessä toimivan Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun. Järjestelmäuudistuksen myötä Gasum pystyy vastaamaan paremmin energia-alan sekä digitalisaation murroksen tuomiin haasteisiin ja kehittämään liiketoimintaansa strategiansa mukaisesti.

Gasum ja Digia ovat 27.9.2017 allekirjoittaneet sopimuksen Microsoft Dynamics 365 -toiminnanohjausratkaisun toimittamisesta. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön Gasumin liiketoiminta-alueilla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kokonaisuus sisältää toiminnanohjauksen, taloushallinnon, asiakkuudenhallinnan, logistiikanohjauksen sekä kunnossapidon ratkaisut. Järjestelmän käyttöönotto on määrä tapahtua tammikuussa 2018. 

Gasumin aiempi toiminnanohjausjärjestelmä sisälsi paljon räätälöintejä, jotka eivät enää palvelleet yrityksen liiketoiminnan tarpeita.

”Uuden D365-järjestelmän myötä räätälöinnit minimoidaan ja toiminnot pyritään ratkaisemaan pitkälti järjestelmän vakioprosesseilla ja -toiminnoilla. Näin saavutamme kustannustehokkaan ja ketterämmän ratkaisun”, sanoo Pertti Norjos, Gasumin CIO. 

Osana ratkaisua toteutetaan myös mittarointijärjestelmän kytkentä toiminnanohjausjärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että kaikki tarvittava mittausdata esimerkiksi Gasumin kaasuterminaaleista saadaan tuotua toiminnanohjausjärjestelmään.

Lisätietoja:
Pertti Norjos, CIO, Gasum Oy
P. 0400 848424, etunimi.sukunimi(a)gasum.com