Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


07.11.2017

Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii pienyrityksiltä ratkaisuja kestävään arkeen – Gasum mukana tuomaristossa

Ympäristö- ja kuluttajanäkökulmien yhdistäminen avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kilpailun voittajat pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen ja kymppitonnin kehitysrahaa. Kilpailu on käynnistynyt 23. lokakuuta 2017.

Sitra järjestää Fiksu arki -yrityskilpailun ja -kehitysohjelman edistääkseen suomalaisten kestävän arjen ratkaisujen kehittämistä. Kilpailun tuomaristossa ovat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line, YIT ja Gasum.

“Fiksu arki -yrityskilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita, jotka antavat suomalaisille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja arjessa. Liiketoiminnalle ympäristönäkökulma on uusi bisnesmahdollisuus. Fiksu arki on fiksua bisnestä”, sanoo Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy tavallisesta arjesta: siitä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kaupallisia ratkaisuja, joita hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa oman arkensa ekologista kestävyyttä. Ratkaisut voivat esimerkiksi auttaa kuluttajia pienentämään hiilijalanjälkeään tai säästämään luonnonvaroja. 

“Fiksu arki -yrityskilpailu tarjoaa pienyrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kestävän arjen kuluttajaratkaisujaan yhdessä isomman yrityksen kanssa. Tulevaisuuden liikkumisen lähtökohtana on puhtaampi huominen, jonka saavuttamisessa kaasu on keskeisessä asemassa. Edistämme kestävää energiatulevaisuutta uusien innovaatioiden ja kiertotalouden ratkaisujen kautta. Rakennamme pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja puhtaampaa huomista maalla ja merellä. Haluamme olla askeleen edellä ja edistää kestävää liikkumista älykkäillä ideoilla ja puhtaalla energialla”, sanoo Gasumin strategiajohtaja Juha Häkämies

Kilpailun avulla etsitään parhaita asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin tai muuhun arkeen liittyviä ratkaisuja. Enintään kymmenen parasta pääsee mukaan kehitysohjelmaan, jossa konsepteja hiotaan entistä paremmiksi.

Lue lisää yrityskilpailusta:
Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut ovat auki osoitteessa www.fiksuarki.fi.

Kilpailu on avoinna pienyrityksille 23.10.– 4.12.2017. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2018 ja parhaat ratkaisut pääsevät mukaan helmikuussa starttaavaan kehitysohjelmaan.

 

Lisätietoja:
Juha Häkämies, johtaja, strategia, Gasum
puh. 0400 770 577, juha.hakamies@gasum.com

Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous Sitra,
puh. 050 382 0755, mari.pantsar@sitra.fi