Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


02.01.2017

Pohjoismaiset biokaasumarkkinat kehittyvät – Gasum laajentaa biokaasun tuotantoaan Ruotsissa

Swedish Biogas International-yrityskauppa mahdollistaa Gasumille biokaasun tarjonnan teollisuuden ja liikenteen käyttöön Pohjoismaissa. Tänään 2. tammikuuta 2017 saatettiin päätökseen Swedish Biogas International yrityskauppa, jonka seurauksena Gasumille siirtyi koko osakekanta ruotsalaiselta Swedish Biogas Internationalilta. Uuden yhtiön Swedish Biogas Internationalin myötä Gasumista tuli pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja.

– Swedish Biogas International -yrityskauppa on kiinteä osa strategiaamme. Tavoitteenamme on kehittää aktiivisesti pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa biokaasulla on tärkeä rooli. Yrityskaupan toteuduttua pystymme entistä paremmin tarjoamaan kilpailukykyistä biokaasua liikenteen ja teollisuuden käyttöön, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Yrityskaupassa Gasumin omistukseen siirtyi viisi biokaasun tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Ruotsin Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Swedish Biogas Internationalilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Swedish Biogas International on yksi Ruotsin suurin biokaasun tuottaja, joka tuottaa noin 300 gigawattitunnin verran biokaasua vuodessa. Swedish Biogas Internationalin ensimmäinen tuotantolaitos perustettiin vuonna 2009 ja yritys työllistää suoraan tänä päivänä 35 ihmistä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Linköpingissä.

Gasum on Suomen johtava kaasutoimija ja biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Gasumin maakaasuverkosto sijaitsee eteläisessä Suomessa. Maakaasun osuus Suomen energiankulutuksesta on noin kahdeksan prosenttia.  Yhtiö käsittelee seitsemässä biokaasulaitoksessaan jätteitä 450 000 t/vuosi ja tuottaa biokaasua noin 350 GWh/vuosi.

Gasumin biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) johtava pohjoismainen osaaja, jolla on LNG-tuotantolaitokset Risavikassa Norjassa ja Suomessa Porvoossa, sekä LNG-terminaalit Norjan Ørassa, Ruotsin Lysekilissä ja Suomessa Porissa.

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum
puh. 020 44 78602

Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum
puh. 040 5633 756

etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum, puhtaampaa energiaa, tutustu yhtiöömme.

Swedish Biogas International operoi biokaasulaitoksia ja tarjoaa biokaasun prosessi- ja tuoteratkaisuja Ruotsissa. www.swedishbiogas.com