Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


03.01.2017

Hekan asuntojen kaasuliesiin ympäristöystävällistä biokaasua

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) siirtyi Gasumin kanssa solmitun sopimuksen myötä vuodenvaihteessa uusiutuvaan ja kotimaiseen biokaasuun kaikissa kaasuliedellisissä asunnoissaan.


Helsingin kaupungin asunnot Oy:n taloissa siirryttiin vuoden alusta alkaen käyttämään kotimaista biokaasua maakaasun sijaan. Yhteensä kaasuliedellä varustettuja asuntoja on noin 4 800, joka on yli kymmenen prosenttia Hekan koko asuntokannasta ja lähes viidennes kaikista Helsingin kaasuliesikäyttäjistä. 

Kaasua on arvioitu kuluvan Hekan asunnoissa yhteensä noin 150 000 m3 vuosittain. Kun tämä määrä korvataan biokaasulla, vähenevät kaasun käytöstä syntyvät hiilidioksidipäästöt jopa 300 tonnia vuodessa, joka vastaa yli kahden miljoonan kilometrin ajoa uudella bensiinikäyttöisellä autolla.

”Biokaasuun siirtyminen keventää osaltaan asumisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä ja tukee näin ollen hyvin Hekan ympäristötavoitteita”, Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kiinteistöjohtaja Vesa Jurmu sanoo.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu.

”Näin kattava siirtyminen biokaasuun helsinkiläisissä kodeissa on meille todella hieno asia. Se osoittaa, että ympäristöystävälliselle vaihtoehdolle on kysyntää. Olemme tyytyväisiä, kun voimme olla mukana kehittämässä asumisen ympäristöystävällisyyttä tässä mittakaavassa”, sanoo Gasumin myyntipäällikkö Timo Jokila.


Lisätietoja:

Timo Jokila, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 040 702 1439, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Marko Parkkali, tekninen päällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy
puh. 020 764 0410, etunimi.sukunimi(a)hekaoy.fi


Energiayhtiö Gasum, puhtaampaa energiaa, tutustu yhtiöömme.

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) on Helsingin kaupungin omistama yhtiö ja Suomen suurin vuokranantaja. www.hekaoy.fi