Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


18.08.2017

Jyväskylän kaasutankkausasema on avautunut – tervetuloa tankkaamaan!

Jyväskylän kaasutankkausasema on avautunut kaasuautoilijoiden käyttöön torstaina 17.8.2017 osoitteessa Metsälehmuksentie.

Gasum on avannut Jyväskylän Ruokosaaren kaasutankkausaseman. Uudelta tankkausasemalta saa tankattua paineistettua bio- ja maakaasua polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asemalta saatava nesteytetty maakaasu (LNG) soveltuu raskaan liikenteen ajoneuvoihin. 

Gasum on saanut Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea erityisesti raskaan liikenteen tankkausasemaverkoston mahdollisuuksien selvittämiseen ja neljän pilottiaseman toteutukseen. Nyt avautuneen Jyväskylän tankkausaseman lisäksi käytössä ovat jo LNG-tankkausasemat Helsingin Vuosaaressa ja Turun sataman läheisyydessä. Vantaan Tuupakan LNG-tankkausasema avautuu käyttöön syyskuun 2017 aikana.

Valitse polttoaineeksi kotimainen ja uusiutuva biokaasu

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille biokaasua kiinteään 89 euron kuukausihintaan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat autoliikkeestä uuden tai käytetyn henkilöauton tai maahantuovat kaasuauton.

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää päästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

Jyväskylän tankkausaseman osoite on Metsälehmuksentie 9, 40800 Vaajakoski. Kaasutankkausaseman virallisia avajaisia vietetään avajaisseminaarissa maanantaina 11.9.2017.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä