Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.02.2017

Jyväskylässä tankataan kaasua kesällä 2017 – asema rakennetaan Metsälehmuksentielle

Gasum avaa Vaajakoskelle Jyväskylään kaasutankkausaseman. Tankkausasema tullaan rakentamaan Ruokosaaren ja Kanavuoren läheisyyteen osoitteeseen Metsälehmuksentie 9. Asema avautuu kesän 2017 aikana ja palvelee henkilöautojen, hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita.

Gasum avaa vuoden 2017 aikana Jyväskylän tankkausaseman lisäksi uusia asemia muun muassa Hämeenlinnaan, Poriin ja Vantaan Petikkoon. Rakennusaikataulujen etenemisestä tiedotetaan heti kun on mahdollista. Uudet tankkausasemat tulevat sijaitsemaan keskeisillä paikoilla keskittyen pääosin kaupunkialueille ja liikenteen solmukohtiin.

Asema palvelee henkilöautoja ja raskasta liikennettä

Jyväskylän tankkausasemalta saa tankattua paineistettua maa- ja biokaasua (CNG) polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asema palvelee myös raskaan liikenteen ajoneuvoja tarjoamalla polttoaineeksi nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG). Gasum on avannut viime vuoden aikana nesteytetyn maakaasun tankkausasemat Helsingin Vuosaareen ja Turun sataman läheisyyteen osana liikennekaasumarkkinan laajentamista, johon Gasum on vahvasti sitoutunut.

Ensimmäisiin raskaan liikenteen tankkausasemiin Gasum saa Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea, jonka avulla selvitetään LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksia ja toteutetaan neljä pilottiasemaa. Seuraava raskaan liikenteen kaasutankkausasema tullaan avaamaan kuluvan vuoden aikana Kehä III:sen läheisyyteen Vantaalle.

Kaasu edullinen ja ympäristöystävällinen polttoainevaihtoehto

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Kaasuinfrastruktuurin kehittyminen on keskeistä kaasuautoilun yleistymisen kannalta; kattavan verkoston ansioista vähäpäästöisellä kaasulla pääsee ajamaan saumattomasti ympäri Suomen. Suomessa on tällä hetkellä 28 kaasutankkausasemaa.

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Uudet kaasuautoilijat voivat tankata Gasumin tankkauspisteiltä maakaasua 69 euron tai biokaasua 89 euron kuukausihintaan puolentoista vuoden ajan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat tai maahantuovat kaasuauton. Kampanja on voimassa maaliskuun loppuun.

Maakaasulla ajettaessa päästöt ovat alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, jonka käytöstä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Biokaasu on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Jyväskylän tankkausaseman osoite on Metsälehmuksentie 9, 40800 Vaajakoski.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä.

Lisätiedot:
Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Biokaasu, Gasum Oy
puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

 

Content image