Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?
23.05.2017
Kaikkien aikojen ensimmäinen Euroopassa rakennettu nesteytetyn maakaasun eli LNG:n bunkraus- ja jakelualus Coralius kastettiin 22. päivä toukokuuta 2017. Aluksen kastoi Skangasin hallituksen puheenjohtaja ja Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen. Coraliuksen omistajat Anthony Veder ja Sirius Shipping tilasivat aluksen vuonna 2015, ja se rakennettiin Hollannissa Royal Bodewesin telakalla. Uusi alus tarjoaa LNG-bunkrauspalveluja Gasumin tytäryhtiölle Skangasille ja operoi lähinnä Pohjanmerellä, Skagerrakin alueella ja Itämerellä parantaen Skangasin kykyä palvella asiakkaita satamissa kaikkialla Pohjoismaissa.
Coralius on suunniteltu suurten LNG-erien turvalliseen ja nopeaan siirtoon laivasta laivaan. Alus on varusteltu huippuluokan LNG-bunkrauslaitteistolla, ja sen tasainen työskentelykansi on suunniteltu erityisesti mahdollistamaan turvallisen tankkauksen alusten ollessa rinnakkain. Siinä on myös erityisrakenteiset vintturit nopeaa ja turvallista kiinnittymistä varten.
“Laivasta laivaan -bunkraus tuo merenkulun LNG-polttoaineen paremmin asiakkaidemme saataville”, sanoo Skangasin toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo. “Se tukee erinomaisesti nykyisiä säiliöautoista ja rannikoilla sijaitsevista terminaaleista tapahtuvia bunkrausoperaatioitamme. Asiakkaamme pääsevät Coraliuksen ansiosta heinäkuusta lähtien hyötymään vieläkin nopemmista ja joustavammista bunkrauksista kuin koskaan aiemmin.”
Coralius on rakennettu noudattaen merenkulun kaasupolttoaineen turvallista ja vastuullista käyttöä edistävän Society for Gas and Marine Fuel (SGMF) -järjestön ohjeistusten mukaisesti.
Sekä rikkidioksidi- että typenoksidipäästöt vähenevät LNG:tä käytettäessä huomattavasti muihin meriliikenteen polttoaineisiin verrattuna, ja LNG:tä pidetään merenkulkualalla kaikkein käyttökelpoisimpana polttoainevaihtoehtona kun tavoitteena on vähentää päästöjä. Uusi bunkrausalus parantaa merkittävästi LNG:n saatavuutta meriliikennekäyttöön Skandinaviassa.