Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


20.04.2017

Markus Olsson Gasumin ruotsalaisen tytäryhtiön Gasum AB:n toimitusjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Markus Olsson on nimitetty Gasumin ruotsalaisen tytäryhtiön Gasum AB:n toimitusjohtajaksi 18.4.2017 alkaen. Olsson vastaa yhtiön myynnistä, biokaasuliiketoiminnasta ja markkinakehityksestä Ruotsissa. Gasum osti ruotsalaisen biokaasuntuottajan Swedish Biogas Internationalin koko osakekannan vuoden 2016 lopussa. Gasumista tuli kaupan myötä Pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja. Swedish Biogas International AB:n nimi on vaihtunut Gasum AB:ksi, ja yhtiö toimii Ruotsissa Gasumin brändillä.

“Gasumin strategisena tavoitteena on kehittää aktiivisesti pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa biokaasulla on tärkeä rooli. Biokaasulla on Ruotsissa valtavasti kasvupotentiaalia monissa kuljetusalan ja teollisuuden segmenteissä. Markus Olsson vastaa Ruotsissa myynnistä, biokaasuliiketoiminnasta ja markkinakehityksestä, ja hänellä on tärkeä rooli biokaasuliiketoimintamme kehittämisessä,” sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.

Markus Olsson toimi ennen Gasum-konserniin siirtymistään etanolipolttoaineita tuottavan Lantmännen Agroetanolin liiketoimintajohtajana vastuualueinaan yhtiön markkinointi, myynti ja logistiikka. 

Gasum on yksi Ruotsin suurimmista biokaasun tuottajista, joka tuottaa nykyisellään noin 300 gigawattitunnin verran biokaasua vuodessa. Gasumilla on 12 biokaasulaitosta, joista viisi – Jordberga, Katrineholm, Lidköping, Örebro ja Västerås – sijaitsee Ruotsissa. Gasumilla on myös 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa. Gasum on myös Suomen johtava biokaasun toimittaja. Yhtiö käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä Suomessa sijaitsevassa biokaasulaitoksessaan.

Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) ja nesteytetyn biokaasun (LBG) johtava pohjoismainen osaaja, jolla on LNG-tuotantolaitokset Norjassa ja Suomessa sekä LNG-terminaalit Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

 

Lisätiedot:
Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum
puh. 040 5633 756

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum 
puh. 040 5540 578

etunimi.sukunimi(a)gasum.com