Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.11.2017

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Yhdeksi Euroopan parhaimmaksi jazz-klubiksi nimetty Storyville on siirtynyt käyttämään ravintolansa keittiössä sekä terassinsa lämmittämisessä kotimaista biokaasua. Gasumin tuottama biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Storyvillen omistajien mukaan biokaasuun siirtymiselle oli sekä käytännöllisiä että arvoperusteisia syitä.

”Olemme käyttäneet aikaisemmin keittiössämme ja terassin lämmityksessä maakaasua. Biokaasun kotimaisuus ja ympäristöedut kuitenkin vakuuttivat meidät, joten päätös vaihtaa siihen oli lopulta helppo. Lisäksi suoraan kaasuverkostosta tuleva kaasu on meille kätevämpi vaihtoehto kuin pullokaasu”, kertoo ravintolayrittäjä Jorma Railonkoski.

Biokaasua käytetään jo kymmenissä ravintolassa Helsingissä

Biokaasun käyttäminen ravintolan keittiössä on ympäristöystävällinen valinta.

”Biokaasua voidaan valmistaa esimerkiksi ravintoloiden rasvanerotuskaivoista kerätystä rasvasta ja ruoanvalmistuksessa kertyvästä biojätteestä. Ravintolat voivat käyttää valmista biokaasua esimerkiksi ruoanvalmistukseen ja lämmitykseen. On hienoa, että ravintolat voivat näin saada omat biojätteensä hyötykäyttöön”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Helsingissä on tällä hetkellä kymmeniä ravintoloita, jotka käyttävät biokaasua joko lämmitykseen, ruoanlaittoon tai molempiin. Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa.


Lisätietoja:

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy, puh. 040 068 6814, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Jorma Railonkoski, ravintolayrittäjä, Storyville, puh. 040 173 8336

Storyville on osa Happy Hour Restaurants -konsernia. Happy Hour Restaurants on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka tuottaa laadukkaita ja elämyksellisiä musiikkiravintolapalveluja Helsingin keskustassa. Yrityksen ravintola- ja baarikattaukseen kuuluvat Storyvillen lisäksi hulvaton Rymy-Eetu, monikerroksinen bilekeidas LeBonk kattoterasseineen, Singer's Karaoke bar, kesäiseen kaupunkielämään kuuluvat Storyvillen puistoterassi, Freedom Bar stadionin vieressä ja Aurinkoterassi Erottajalla.