Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.05.2017

Tislaamo The Helsinki Distilling Company siirtyy kotimaiseen, uusiutuvaan biokaasuun

Tislaamo The Helsinki Distilling Company kasvattaa tuotantokapasiteettiaan ja siirtyy omista jätteistä tehtyyn Gasumin uusiutuvaan biokaasuun. Yhtiön toisen tislaimen polttoainevalinnan ratkaisivat mahdollisuus energiatehokkuuteen ja jätteen minimointiin.

Helsingin Sörnäisissä sijaitseva The Helsinki Distilling Company kasvattaa tuotantokapasiteettiaan ja on valinnut toisen tislaimensa polttoaineeksi Gasumin uusiutuvan biokaasun. Tuotanto uudella 1 500 litran laitteistolla alkaa toukokuussa. Polttoainevalinnan ratkaisivat mahdollisuus energiatehokkuuteen ja jätteen minimointiin.

”Olemme kaupunkilainen yritys, ja haluamme vaalia toimintaympäristöämme. Meille oli tärkeää löytää älykkäin tapa pyörittää tuotantoa, ja kuten kaikessa muussakin, pyrimme hyvään prosessiin, jossa hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Kiertotalous mahdollistaa meille uusiutuvan energiatehokkaan polttoaineen ja puhtaamman kaupungin”, sanoo Mikko Mykkänen, HDCO:n tislaajamestari ja yksi perustajista.

HDCO:n jatkossa käyttämä biokaasu tuotetaan kiertotalouden keinoin yrityksen omista jätteistä. Tislaamon mäskäyksestä yli jäävän ranki viedään jatkojalostettavaksi Lahden biokaasulaitokseen, jossa siitä tuotetaan uusiutuvaa, täysin kotimaista biokaasua, jonka HDCO ostaa takaisin. Noin 80 prosenttia tislaamon tuotteista tullaan valmistamaan biokaasulla, ja sen mainos- ja pakkausmateriaaleissa on jatkossa biokaasumerkki.

”Biokaasu on täysin uusiutuvaa ja kotimaista, ja tämän vuoksi ylivoimainen polttoaine. HDCO sijaitsee keskellä Helsinkiä, ja biokaasu takaa sen, että alueelliset päästöt vähenevät merkittävästi. Olemme ilolla mukana edistämässä puhtaampia kaupunkeja kiertotalouden keinoin”, sanoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Gasumin biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine. Gasumin biokaasulaitokset Suomessa sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi.

Lisätietoja:
Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 0400 686 814, max.miilakangas(a)gasum.fi

Mikko Mykkänen, perustaja ja tislaajamestari, Helsingin Tislaamo Oy
puh. 040 6483 937, mikko.mykkanen(a)hdco.fi

 

Vuonna 2014 aloittanut The Helsinki Distilling Company valmistaa giniä, viskiä, Apple Jackia ja modernia lonkeroa, Helsinki Long Drinkiä. Kaikki tuotteet valmistuvat käsityönä parhaista, kotimaisista raaka-aineista.HDCO:n valmistama Helsinki Tyrnipontikka valittiin mukaan Alkon Suomi 100 -juhlatuotevalikoimaan. https://hdco.fi/